Svédország feláldozza az időseket a koronavírus oltárán

9o6JshO

Svédországban a 60 év feletti egyéb betegséggel is rendelkező koronavírusos betegeket illetve a 80 év feletti kizárólag koronavírus-fertőzött betegeket nem kezelik intenzíven, azaz nem teszik lélegeztetőgépre még súlyos esetben sem, ezzel esélyt sem adnak nekik a túlélésre.

Ez az a Svédország, ahol a legtöbbet lobog a szivárványos zászló illetve a legjobban befogadná a más országokból illegálisan bevándorló tömegeket. Svédország lemond a saját idős állampolgárairól, akiknek az életüket, az országukat köszönhetik. Ilyen ez a liberális demokrácia.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/lAyePy/dokument-visar-de-prioriteras-bort-fran-intensivvard

Eredeti dokumentum benne van.

Fordítás:
Azoknál, akiknek biológiai életkora 80 év feletti, a dokumentum szerint nem kezelik intenzíven (nem teszik lélegeztetőgépre). Ugyanez vonatkozik a 70 év felettiekre, akiknél egynél több szervrendszeri probléma van. A 60 és 70 év közötti személyekre is vonatkozik, akiknél kettőnél több szervrendszeri megbetegedés fordult elő.

A forrásnál megjelölt angol nyelvű cikkben többek között a következőket írják:

“Soha nem állítottunk ki ilyen sok halotti bizonyítványt. Soha nem dolgoztam ilyen sok órát” mondja egy orvos.

Egy 35 éves könyvelő büszke arra, hogy Svédország a bezártság és a korlátozások helyett semmilyen óvintézkedést nem tesz. Az általános iskolák, üzletek, éttermek és bárok nyitva maradnak.

Svédországban az esetek száma növekszik. A mintegy 10 milliós országban jelenleg több mint 10 000 eset és 887 haláleset történt, a halálesetek száma magasabb, mint az összes többi skandináv országé. Stefan Lofven miniszterelnök nemrégiben a Svenska Dagbladet napi interjúban elismerte, hogy „Svédországnak nem sikerült megvédenie időskorúit”

„Világos példák vannak arra, hogy a svéd iránymutatások nem felelnek meg sem a WHO ajánlásainak, sem a rendelkezésre álló empirikus bizonyítékoknak. Jó példa erre az az ajánlás, amely szerint a Covid-19 gyanúsított esetének háztartási kapcsolattartóit nem kell karanténba helyezni”

Dr. Holger Rootzen, a Chalmers University egyetemi tanárának matematikai statisztikája, azt mutatja, hogy Svédország hamarosan “elsüllyed”, hacsak nem tesznek további és azonnali lépéseket.

A Time magazin nemrég interjút készített egy stockholmi kórház főorvosával, aki attól tart, hogy a jelenlegi megközelítés „valószínűleg történelmi mészárlással egyenértékű”

A kórházaknak, különösen a stockholmi kórházaknak nehéz döntéseket kell hozniuk arról, hogy zsúfoltság esetén mely betegeket részesítik előnyben.
A Karolinska kórház iránymutatásokat adott ki az orvosok számára, jelezve, hogy a 80 éves vagy annál idősebb betegeket nem engedik intenzív osztályra, illetve a 60–80 év közötti betegeket, akik a koronavírus mellett egyéb betegséggel is rendelkeznek. Magyarul ezekről az emberekről a kórház lemond, és sorsukra hagyja őket.

Szégyellheti magát mindenki, akik Svédországot hozzák fel követendő példaként.

Forrás:https://www.independent.co.uk/news/world/europe/sweden-coronavirus-lockdown-doctor-death-certificates-latest-a9462796.html