Svéd éjszaka: 3 robbanás, elhaladó autóból lövöldözés, emberrablás, gyújtogatás

Svédországot szerda éjjel robbanások sorozata, egy elhaladó autóból történő lövöldözés, emberrablás és egy menekültszállónál történt gyújtogatás rázta meg, jelenti a helyi sajtó és a rendőrség.

Skåne megyében, egy négy órás időintervallumban három robbanás adott munkát a tűzszerészeknek: egy landskronai társasházban történt az első robbanás, amelyet kettő másik követett Malmöben, az egyik egy élelmiszerüzletnél, a másik egy ipari garázsnál.

A helyszínen készült képek jól mutatják, milyen károk keletkeztek az üzletnél.
„Úgy tűnik, a svéd tűzszerészeknek további erőforrásokra van szüksége” – nyilatkozta egy újságíró, Peter Sweden. –

„Ma éjjel újabb robbanás volt Malmöben, egy élelmiszerüzletet robbantottak fel. De a svéd tűzszerészek már egy másik helyszínen dolgoztak, mert egy másuk településen egy társasházban volt robbantás.”

Värnamoben, gépjárművekből leadott lövések dörrentek, az incidenshez köthetően öt embert tartóztattak le emberölési kísérlet gyanújával.

A Fria Tider beszámolója szerint, „Malmövägenben több, gépjárműben ülő emberre nyitottak tüzet egy másik autóból. Az ezt követő intézkedések során a rendőrség három autót állított meg Värnamo közelében, amelyek szintén kapcsolatba hozhatók a lövöldözéssel.”

Törebodában a rendőrség gyújtogatás gyanúja miatt nyomoz, itt egy menekültszállón ütött ki tűz.

A rendőrségi jelentés szerint körülbelül 40 embert kellett evakuálni az épületből, akiket egy közeli otthonban helyeztek el átmenetileg.

Falunban egy férfi baseball ütő segítségével rabolt el egy 15 éves fiút és követelt érte váltságdíjat a gyermek szüleitől.

Az Expressen beszámolója szerint „a rendőrségi nyomozást követően a szervek eljutottak egy címre, ahol megtalálták a fiút, ezt követően a rendőrségi tárgyaló munkájának köszönhetően egy harmincas éveiben járó férfit tartóztattak le. Állítólag a férfi pénzt követelt azért, hogy ne üsse a gyereket a baseball ütővel.”

Geib Hajnalka