Súlyosan csökkent a Föld vibrációja a koronavírus-járvány ideje alatt, “rekedten” énekelt Földanyánk

unnamed file 66

A geofizikusok szerint, az elmúlt hetek méréseinek adatai arra engednek következtetni, hogy a Föld vibrációja csökkent a COVID-19 járvány ideje alatt. A Föld állandó rezgéseit a természeti jelenségek, mint a szelek, a különféle légköri jelenségek, az óceánhullámok, valamint az emberi tevékenység által okozott hullámok befolyásolják.

A koronavírus-járvány ideje alatt, az egyes kontinensek országaiban meghozott különféle korlátozó intézkedések, a gazdasági aktivitás drasztikus visszaeséséhez vezetett és a Föld rezgésének a csökkenését okozta, ami hatást gyakorol megnyilvánulásainkra és viselkedésünkre.

A jelenséget egyidejűleg figyelték a londoni Brit Geológiai Szolgálat, de Franciaország, Belgium, Los Angeles és Új-Zéland szakemberei is. Például Brüsszelben a Belga Királyi Obszervatóriumban, a néhány nappal ezelőtt végzett szeizmográfijai megfigyelések azt mutatták, hogy a Föld vibrációja, a megszokott emberi tevékenység hiányában harmadával csökkent.

De mi is a Föld rezgése? Hogyan „énekel” a Föld?

A Föld „énekel”, és ez a rezgése bizonyítottan létezik. Ezt a tényt néhány évvel ezelőtt bebizonyították, amikor A Föld „hangját” első alkalommal sikerült rögzíteniük egy európai geofizikus csapatnak.

A „Geophysical Research Letters”-ben közzétett tanulmányukban a felfedezést végző tudósok, ismertették a közvéleménnyel, hogy a kutatásaik során 57 darab, az óceánok mélyére elhelyezett szeizmográfot használtak, több mint 4 millió négyzetkilométeren, és egy éven keresztül, (2012 – 2013) végezték a megfigyeléseket.

Ez volt az első alkalom – vallotta be a projektkoordinátor -, amikor sikerült elkülöníteni ezt a hangot (egyfajta „Ohm”), mely hasonló ahhoz, mint amikor az óceánok mélyén földrengés történik. Ahhoz, hogy ezt a vibrációt „hallani” tudják, a kutatók kiküszöbölték az összes mellékzajt, amelyeket a hullámok, a földrengések, más tengeri zajforrások vagy a légkör, az óceán és a mélység kölcsönhatása okozott.

Az emberi fül általában nem képes érzékelni a Föld rezgését, mivel ezeknek a hangoknak nagyon alacsony frekvenciája van (2,9–4,5 MHz), vagyis 10 000-szer alacsonyabb, mint amit az emberi fül képes hallani. Azt is megállapították, hogy a Föld másodpercenként 0,0029-szer generálja ezt a fajta rezgést, így a titokzatos „dal” kb. 30 másodperces időközönként hallható.

Egyéb kutatások, amelyek megerősítik a Föld rezgését

Elméletileg a tudósokat régóta foglalkoztatta az a tény, miszerint a Föld specifikus hangokat bocsát ki, de bizonyítékok hiányában azt feltételezték, hogy ezek a földrengésekhez kapcsolhatóak, mivel bizonyítékuk volt arra, hogy egy földrengést követően, a mérőműszerek bizonyos zajokat regisztráltak több napon vagy akár hónapokon keresztül.

Más kutatási programok is alátámasztották a „Geophysical Research Letters” kiadványban közzétett tanulmányt. A stuttgarti egyetem német geofizikusai a 11 németországi, japán és kínai szeizmográfból nyert adatok alapján, szintén azonosították a Föld „hangját”.

Két japán geofizikus, a Noki Suda és a Kazunari Nawa, a többi kutatótól függetlenül, a Föld állandó alacsony frekvenciájú rezgését (2–7 MHz) is felismerte, és az összes felismert rezgéseket (beleértve az előidézett rezgéseket is) kiszűrte, csakhogy izolálni tudják a Föld által kibocsátott lenyűgöző „Ohm” hangot. Ezt követően, több mint 150 szeizmikus megfigyelőállomás megerősítette a Föld rezgésének létezését.

A Föld vibrációjának magyarázatára a jelen pillanatban más okfejtés nem létezik. A geofizikusok azonban azt remélik, hogy hamarosan új lehetőségek nyílnak a Föld belsejének feltérképezésére, amely lehetővé teszi ezen struktúrák evolúciójának tanulmányozását, és új adatokat gyűjthetnek, amelyek segítenék őket a földrengések és a vulkánok összetett jelenségének megközelítésében.

Tanúvallomások a furcsa „Ohm”-ról, a Föld „daláról”. Miért csak néhány ember képes ezt hallani?

A Föld különböző régiói (USA, Kanada, Nagy-Britannia, Ausztrália stb.) lakósainak 2-10% -a vallotta, hogy évtizedek óta bizonyos területeken szüntelenül vagy időszakosan hallja ezt a furcsa „Ohm” hangot. Egyes esetekben a hang észlelése fejfájással, émelygéssel, fáradtsággal, és memóriavesztéssel járt együtt. Kollektív hallucináció lenne? Fülzúgás? Valóság?

Az első bizonyíték az 1970-es évekből származik, ami idővel megsokszorozódott, és azok, akik hallották, úgy emlegették, hogy az alapjáraton zúgó teherautó hangjára, vagy alacsony magasságban repülő repülőgép hangjára hasonlít, egy olyan zaj, amely kiszámíthatatlanul kezdődik, változó időtartammal és intenzitással. Taosban (Új-Mexikó, USA) méréseket végeztek, és nagyon magas elektromágneses tereket találtak, de a furcsa zaj nem hallatszott.

David Deming, amerikai geofizikus, a Harvard Egyetem professzora rámutatott, hogy a Föld vibrációja nem csupán zaj, mert olyan vibrációk formájában is megnyilvánul, amelyeket nem a fülünk, hanem az egész testünk érez. A magyarázata annak a ténynek, hogy csak bizonyos emberek hallják az „Ohm” hangot az, hogy valószínűleg csak kevesen képesek értelmezni hangként az alacsony intenzitású rezgéseket.

768w, 1536w” alt=”” width=”696″ height=”504″ />

A Föld vibrációja csökkent a COVID-19 járvány ideje alatt

Világos és meggyőző magyarázatok hiányában a Föld rezgésének forrásáért, legyen az akár a földkéregből vagy a Föld mélyéből származó, a geofizikusok egyelőre csak megállapították azt a tényt, hogy a COVID-19 világjárvány időszakában, a szeizmográfok a furcsa „Ohm” hangnak, azaz a Föld titokzatos hangjának csökkenését jelezték.

Természetesen a Föld jelenlegi „csendjének” egyik oka az emberi tevékenységek drasztikus visszaesésével magyarázható, amelynek hatására a bolygónk a kezdetek mély „csendjéhez” talált vissza. De valahol mélyen a Föld továbbra is úgy rezeg, hogy az a hallásunk számára hozzáférhetetlen.

Másrészt nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy az emberi test nem csupán fizikai szerkezet, hanem egy olyan energia is, amelynek harmonizálnia kell a mikrokozmosz és a makrokozmosz törvényeivel és realitásaival. Tudjuk például, hogy kevesebb, mint egy évszázaddal ezelőtt fedezték fel (annak ellenére, hogy a világ kezdete óta létezett) a Schumann-rezonanciát vagy a „Föld szívverését”, azt az impulzust, melynek értéke 7,83. Hz.

Winfried Otto Schumann, egy német fizikus volt az, aki ezt tudományosan tanulmányozta és meghatározta, és ugyanakkor azt is felfedezte, hogy az emberi agy elektromos frekvenciájának értéke ugyancsak 7,83 Hz. Ezek az ún. „Alfa” hullámok, amelyekről azt állítják, hogy befolyásolják kreativitásunkat, immunrendszerünket, de a stresszt, és szorongást is.

Az ember, a Föld „pulzusa” és a furcsa „Ohm” hang!

Agyunk tehát alfa hullámokat bocsát ki (8–12 Hz), amelyek összhangban vannak a Föld rezonanciájával. Ezeknek a hullámoknak az alacsonyabb értékei az álmosság állapotának felelnek meg, míg a 12 Hz-nél magasabb értékek pedig az idegesség, a félelem, a kimerítő koncentráció állapotának. Ezért az élet „pulzusának” ugyanolyan frekvenciája van, mint a Föld „pulzusának”.

De hogyan befolyásolja létünket a Föld rezgése, titokzatos hangja – ez a furcsa „Ohm” amelyet az ősi civilizációk a Mindenható rezgéseinek tulajdonítottak? A tudósok még nem tudnak válaszolni erre a kérdésre. De a geológusok által, a Föld vibrációjával kapcsolatosan szolgáltatott adatok alapján, a mai világgal és annak evolúciójával kapcsolatosan, egyre több antropológus, szociológus, és pszichológus úgy gondolja, hogy a koronavírus-járvány (COVID-19) közvetett módon alapvetően megváltoztat valamit az emberek tudatában, a természetes egyensúly törvényei feletti gondolkodásmódjában. Ilyen módon talán egy globális társadalmi-erkölcsi és szellemi változás fog végbe menni, és az emberiség gondolatai és cselekedetei újra rezonálni fognak a Föld „dalával”.