Stimulálja az immunrendszert és megfiatalítja a régi sejteket a csoki és a vörösbor!

Egy friss kutatás megdöbbentő eredményeket hozott ki: a csokoládé és kis mennyiségű vörösbor fogyasztása segíthet újra aktiválni a sejtjeinket.

Úgy néz ki, hogy most teljesen újra kell az emberiségnek gondolni azt, hogy hogyan is viszonyul a borhoz és a csokoládéhoz.

Az Exeter és Brightchemical Egyetem munkatársai szerint a most bizonyított tények felérnek a varázslattal.

Arról van ugyanis szó, hogy kísérleti eredményekkel sikerült igazolni a kettő összetevő jótékony hatását.

Mi több, a hatás annyira jelentős és erős, hogy terápiaként is alkalmazható lehet a jövőben, és lehetséges, hogy betegségeket is le lehet vele küzdeni, vagy megelőzni!

A csokoládénak számos pozitív hatásai vannak, ezt a tudomány már korábban is bebizonyította, így például a szívre gyakorolt hatásai kifejezetten kedvezőek.

Vörösborról is lehetett már tudni, hogy remek antioxidáns, és hozzájárul egy kis mennyiség az egészségünk megőrzéséhez.

Azonban elképesztő eredményeket produkál az, ha a kettőt kombinálják – állítják friss tanulmányokra hivatkozva.

Az Exeter és Brightchemical Egyetem új tanulmánya szerint az étcsokoládéban és a vörösborokban található rezveratrolként ismert vegyület bizonyítottan segít bizonyos sejteknek megfiatalodni.

Míg egyes sejtek természetes úton fiatalodnak, úgy más sejtek az évek során folyamatosan öregednek.

A kutatásból azonban kiderült, hogy a csokoládé és egy kis mennyiségű vörösbor fogyasztása segíthet újra aktiválni ezeket az „idősödő” sejteket, ami által még egészségesebbnek és kitartóbbnak érezhetjük magunkat.

A tanulmány azt hozta ki végső soron, hogy a régi sejtek egy idő után a kúra során úgy kezdtek el kinézni, mint a fiatalabb sejtek.

Vagyis ténylegesen végbement egy sejtfiatalodási folyamat, egy regeneráció, ami egy kisebb biológiai csoda, legalábbis sejtszinteken.

Egyértelmű a következtetés:

Terápiaként alkalmazva a vörösbor és egy kevés csokoládé alkalmas lehet az időskori demencia, kognitív hanyatlás lassítására, vagy akár teljes megállítására.

A sejtek regenerálásával és a sejtek kettéosztásával javíthatók a fizikai képességgel, a látással és a koordinációval kapcsolatos feltételek…

Nyilvánvaló, hogy ez nem az örök fiatalság elixírje, tehát a testet nem lehet visszafiatalítani vele, de a hatásai nagyon ígéretesek, és rengeteget tesznek az ember egészségéért.

Forrás

Originally posted 2019-03-01 09:07:15. Republished by Blog Post Promoter