Stephen Hawking az élet értelmének nyomában eredt – Magyar nyelvű dokumentumfilm

A világ leghíresebb fizikusa “Stephen Hawking: A nagy terv” című új sorozatában az emberiség örök kérdéseire kereste a választ:

Vajon Isten teremtette a világegyetemet? Mi az élet értelme? Miért létezik a világegyetem?

Saját lenyűgöző elméletei mellett a neves brit kozmológus más érdekes feltételezésekkel is foglalkozik, s arra is kitér, hogy milyen hatással lehet a CERN Higgs-bozonnal kapcsolatos munkája a kozmosz megértésére.

Közel 40 éves saját kutatása során szerzett ismereteit kibővíti a legújabb tudományos megfigyelésekkel és elméleti áttörésekkel, hogy elénk tárhassa eredeti – és sokszor ellentmondásos – elméleteit, melyeket modern tudományos ismeretekkel támaszt alá.

Kihagyhatatlan, nagyon tartalmas, és brutálisan látványos magyar nyelvű dokumentumfilm. Akinek van egy kis ideje, ne hagyja ki a megnézését. Egyet ugyanis ígérhetünk: ha végignézed, már te sem leszel ugyanaz az ember, mert annyira mélyen el fog gondolkodtatni.

A lélegzetelállító látványeffektusok és szellemes gondolkodásmód feltárja előttünk, hogyan próbál a fizika és a kozmológia választ adni olyan kérdésekre, amelyekkel évezredeken át küszködtek a filozófusok.