Srí Lankáról üzent egy magyar lány – Sok az európai áldozat is

Hat óra után már senki sem mehet a szállásán kívülre, emellett blokkolták az internetet, a hívásait – erről beszélt egy Srí-Lankán tartózkodó magyar lány, Noll Eszter.

Videóüzenetet küldött az RTL Klub Híradójának Srí Lankáról egy magyar lány. Noll Eszter az ország déli részéből, Weligamából jelentkezett be, ott szerencsére nem történt robbantás, de természetesen a közhangulat és biztonsági előírások ugyanúgy élnek, mint a támadásban érintett helyszíneken.

” Hat órától már senki nem hagyhatja el a szálláshelyét. Bezártak a boltok és az éttermek, hazaküldték az embereket. Blokkolták a kommunikációt, úgyhogy se Facebookot, se Vibert, se Instát nem tudok használni, remélem, hogy nem aggódnak a szeretteim és haza tudom küldeni valahogy ezt az üzenetet” – kezdte az üzenetét Eszter, akit ahogy elmondta, hat óra után pár perccel már vissza is tereltek hosteljébe. A feszültség általános, ezt főleg a kommunikáció hiánya okozza.

Elég ideges mindenki. Már a kimenő hívásaimat is letiltották.

Az, hogy a jelenlegi állapot meddig áll majd fent, senki sem tudja, így a szállás vendégei sem, csak remélni tudják, hogy holnap már végre feloldják a kijárási tilalmat.

Egyelőre úgy tűnik, a támadásoknak nincs magyar áldozata vagy sérültje, de a colombói magyar konzulátus folyamatos ügyeletet tart a kint lévő magyarok hozzátartozóinak tájékoztatása céljából.

Sok európai áldozata van a délelőtti terrortámadásoknak

A hatóságok közölték, hogy több mint 150 srí-lankai, 3 amerikai, 3 brit. 3 dán, 3 kínai, 3 indiai, 2 brit-amerikai kettős állampolgár, 2 török, 1 belga, 1 portugál, 1 holland halálos áldozata van a támadássorozatnak.

A srí lanka-i kórház igazgatója: lengyel, dán, amerikai, japán, kínai állampolgárok vannak az áldozatok között

Srí Lankán a Daily Mirror által készített interjúban Dr. Anil Jasinghe, a Nemzeti Kórház igazgatója elmondta, hogy tizenegy országból származhatnak az áldozatok: Lengyelországból, Dániából, Kínából, Japánból, Pakisztánból, az USA-ból, Indiából, Marokkóból és Bangladesből…

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a leghatározottabban elítéli a keresztény közösséget sújtó, Srí Lanka-i aljas támadásokat.

A tárca megdöbbenéssel értesült a húsvétvasárnapi merényletekről, az iszonyú támadásokat a leghatározottabban elítéli. Több robbanás szándékosan a húsvétot templomban ünneplő keresztény közösséget célozta, ami elmondhatatlanul aljas cselekedet.

A KKM kapcsolatban van a hatóságokkal, jelenleg nincs információ arról, hogy magyar érintettje lenne a támadásoknak. Legmélyebb együttérzésünkről biztosítjuk az áldozatok családjait és a sérülteket. Három katolikus templomot és három szállodát ért szinte egyidejű robbantásos támadás húsvétvasárnap délelőtt Srí Lankán. Az eddigi információk szerint több mint százötven ember meghalt, több mint négyszázan pedig megsebesültek.

Bajba jutott magyar állampolgárok a következő telefonszámon kérhetnek segítséget/tájékoztatást: +94777-414-314

Külügyminisztérium