Sorra veszik a védelmükbe híres kollégái, a rasszizmussal vádolt Liam Neesont

A rasszista vád Michelle Rodriguez szerint túlzás, de Whoopi Goldberg is egyetért vele.

„Ez az egész egy szánalmas boszorkányüldözés!” – méltatlankodott az amerikai színésznő, Michelle Rodriguez a Vanity Fairnek adott interjújában a Liam Neesonnel szembeni rasszista vádakra.

Ezekről itt írtunk bővebben: Liam Neeson-t, 40 évvel ezelőtti “rasszista gondolataiért” lincseli meg a nyugati média, már az Oszkár bemutatóját is törölték

Elmesélt egy olyan történetet magáról, melyet negyven éve titokban tartott.

Neeson egy mélyinterjún a mély érzelmeiről beszélt: 40 évvel ezelőtt egy közeli hozzátartozóját egyszer megerőszakolta egy fekete férfi. Ezt követően irgalmatlan bosszúvágya volt, hetekig csak sétált az utcán és legsötétebb fantáziáiban abban reménykedett, hogy beleköt majd egy fekete férfi, akit haragjában megölhet.

Liam Neeson (Fotó: Wire Image)

Liam Neeson (Fotó: Wire Image)

A Halálos iramban és a Kaptár című filmek, valamint a Falka, az Avatar és a Machete sztárja azzal magyarázza Neeson ártatlanságát, hogy a Nyughatatlan özvegyek című filmben az észak-ír színész megcsókolta Viola Davist, aki egy afroamerikai színésznő, szerelmet úgy tettetni nem lehet, ahogy Neeson megoldotta a jelenetet.

„Be lehet fejezni Liam rasszistázását! A rasszisták egyáltalán nem jönnek ki jól azokkal, akit gyűlölnek, nemhogy együtt tudjanak velük dolgozni” – fakadt ki filmjeiből is ismert sajátos vehemenciájával Michelle.

Michelle Rodriguez (Fotó: MTI/EPA)

Michelle Rodriguez (Fotó: MTI/EPA)

Ugyanezen a véleményen van Whoopi Goldberg is, aki évek óta ismeri a színészt, és aki biztosan állítja, hogy észrevette volna, ha ellenérzései lennének a fekete bőrűekkel kapcsolatban.

Whoopi Goldberg (Fotó: MTI/EPA)

Whoopi Goldberg (Fotó: MTI/EPA)