Soros már az olaszokat is meg támadta

Matteo Salvini olasz belügyminiszter szerint az Olaszországot ért gazdasági jellegű támadások mögött Soros György és a hozzá hasonló pénzügyi spekulánsok állnak.

A Liga párt vezetője emlékeztetett Soros egy korábbi akciójára is, mikor az angol fontot akarta bedönteni a milliárdos spekuláns – írja a Breitbart.

A 10 éves német államkötvényekhez hasonlítva az olasz államkötvények hozamfelára 300 bázisponttal nőtt. Salvini szerint ez Soros és a hozzá hasonló spekulánsok nyerészkedése miatt van, akik meg akarják buktatni a jelenlegi bevándorlásellenes olasz kormányt.

Ismert tény, hogy az olasz kormány ma már bevándorlásellenes álláspontot képvisel, és számos intézkedéssel igyekeznek megfékezni az illegális migrációt.

Salvini kiemelte Sorosnak az angol font bedöntésében játszott szerepét, melynek köszönhetően a spekuláns több mint egymilliárd dollárt nyert.

Az olasz belügyminiszter a Sorossal köztudottan jó kapcsolatot ápoló Jean-Claude Junckert sem kímélte, aki azt mondta, hogy az olasz gazdaság a 2008-as válság előtti görög gazdaságra kezd hasonlítani.