Soros György mesterkedései az egész világot behálózzák

A friss amerikai, francia és román sajtóban is újabb, izgalmas részletek láttak napvilágot a nagyszabású nemzetközi Soros-puzzle-ről.

A francia Libération című lap kérdés-válasz rovata arra kereste a választ, ki vagy kik finanszírozták a szerzői jogi irányelv – kedden elfogadott – uniós szabályozása ellen tiltakozókat, illetve lobbizókat. Az összeállításból természetesen nem maradhatott ki a milliárdos tőzsdespekuláns, Soros György szerepe sem. A Libération felhívja a figyelmet, a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német újság információi szerint a nemzetközi digitális jogokat védő szervezeteket egyesítő Edri (European Digital Rights) egyesület a közelmúltban felajánlotta, fedezi azon személyek úti- és szállodai költségeit, akik a szavazást megelőzően személyes találkozók és „elbeszélgetések” segítségével igyekeznének meg befolyásolni az Európai Parlament tagjait. Az Edri 15 ezer eurót különített el e célra, melynek kétharmadát a Soros György által alapított, hozzá kötődő Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítvány) fedezte.

Szakemberek szerint az új szabályozás – mely ellen ezek szerint a Soros-hálózat is aktívan dolgozott(!) – azért kiemelkedő jelentőségű, mert miközben az egyéni felhasználók számára még több jogot biztosít, végre eléri, hogy az európai törvénykezést nem befolyásolhatja néhány óriás techcég megfélemlítő és manipulatív magatartása. Ezek a felhasználók számára tartalmak feltöltését engedélyező platformok mostantól nem hivatkozhatnak arra, hogy „semleges tartalomszolgáltatók”, miközben valójában profitorientált médiacégként működnek, hanem jogi felelősséggel tartoznak a közzétett tartalmakért – még akkor is, ha ez Soroséknak nem tetszik.

A román Jurnalu National arról ír, Soros György az utóbbi két esztendőben Romániára is egyre komolyabb mértékben igyekezett kiterjeszteni befolyását. Az ő politikai mesterkedései nagyban hozzájárultak az elmúlt két év bukaresti kormányellenes tüntetéseihez, melyek szervezésében aktívan közreműködött a Soros-hálózat. Ezt most annak kapcsán jegyzi meg a lap, hogy Klaus Johannis államfő a román igazságügy helyzetéről konzultált civil – köztük Soros György által pénzelt – szervezetekkel.

A The Hill amerikai politikai lap internetes oldalának cikke pedig arról ír, néhány éve Obama elnök közbenjárására úszta meg a felelősségre vonást Soros Ukrajnában. A bevándorláspárti milliárdos az egyik ukrajnai álcivil szervezete (NGO) miatt került komoly bajba, a papíron a korrupció ellen harcoló Anti-Corruption Action Centre (AntAC) ugyanis 1,2 milliárd forintnak megfelelő összeggel nem tudott elszámolni. A sorosista szervezet ellen azonban 2016-ban megszüntették a nyomozást, Barack Obama akkori amerikai elnök közbenjárásának köszönhetően. Az írás szerint a demokrata kormányzat nem kockáztathatta meg a 2016-os elnökválasztási kampány kellős közepén, hogy a demokraták elnökjelöltjét, Hillary Clintont nyíltan támogató Soros György korrupciós botrányba keveredjen Kelet-Európában, ezért a kijevi amerikai nagykövetség egy listát küldött Jurij Lucenko ukrán főügyésznek, melyen azon szervezetek és személyek nevei szerepeltek, akik ellen „meg kellene szüntetni a nyomozást”. Mivel a korrupció vádjával perbe fogott AntAC neve is rajta volt a papíron, így Soros György megúszta, hogy „kilőjék” az egyik fontos kelet-európai NGO-ját.

Kapcsolódó cikkek

Forrás