Soros György illegális pénzei után nyomoznak a román terrorellenes ügyészek

Nyomoz a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) Romániában a kormányellenes megmozdulások tucatjait szervező, #Rezist nevű mozgalom ellen, miután kiderült, hogy a gyanú szerint mintegy 15 millió dollárnyi illegális adományt kaptak egy lengyelországi Soros-alapítványtól – közölte a Romania Libera című konzervatív lap.

A Stefan Batory Alapítványt Soros György pénzéből hozták létre 1988-ban, és ma is a bevándorláspári spekuláns finanszírozza. Újabb bizonyíték arra, milyen elképesztő nemzetközi hálózatot mozgat Soros politikai érdekei kiszolgálására.

A vádhatóság a hírek szerint bűnszövetkezet létrehozása és pénzmosás gyanújával vizsgálódik.

20181116106.jpg?w=644&h=339

Az értesülés a Lumea Justitiei című (Az igazságszolgáltatás világa – Luju.ro) portáltól származik.

A lap azt írja, hogy a korrupcióellenes jelszavakkal tartott ellenzéki tüntetések egyik szervezőjeként ismert román civil szervezethez 403 kriptovalutával – alternatív digitális fizetőeszközzel – végzett átutalás érkezett az utóbbi időben, és ezek mindegyike a Soros György milliárdos által közvetlenül pénzelt Stefan Batory nevű lengyel alapítványtól származott.

A Luju.ro hozzáteszi: a román diaszpóra augusztus 10-i, erőszakba torkollott kormányellenes tüntetése előtt a titokzatos számláról több százezer eurónyi készpénzt vettek fel, amellyel egyebek mellett

a Bukarestbe érkezett, „az alkotmányos rendet erőszakkal megdönteni próbáló” tüntetők utaztatásának és elszállásolásának költségeit fedezték.Az ügyészségi vizsgálatról szóló lapértesülését a Mediafax hírügynökség is átvette. A hírügynökség által megkérdezett Mihaela Porime DIICOT-szóvivő nem volt hajlandó sem megerősíteni, sem cáfolni a hírt.

Mivel foglalkozik a Stefan Batory Foundation?

A lengyelországi Stefan Batory Foundationt Soros György pénzügyi támogatásával hozták létre 1988-ban.

Az alapítvány vállaltan egy nyílt, demokratikus társadalom kifejlődését kívánja támogatni Lengyelországban, de működése kiterjed más régióbeli országokra, így Romániára is.A nevét fura módon Báthory István (1533–1586) erdélyi magyar fejedelemről (1571–1586) kapta, aki 1576 és 1586 között Lengyelország egyik legsikeresebb királya is volt.

A Tűzfalcsoport oknyomozó portál adatai alapján a Batory Foundation 2014 óta 130 millió zlotyt (mintegy 32 millió eurót, átváltva 9,6 milliárd forintot) szórt szét különböző, a konzervatív és bevándorlásellenes varsói kormányt megbuktatni szándékozó szervezetek és szövetségeik között.Az amerikai Bloomberg információi alapján ezek olyan szervezeteket is magukba foglalnak, amelyek a „parlamentáris demokrácia” előmozdításáért dolgoznak, de alapvető feltétel mindegyikük számára, hogy egyetértsenek Soros agendájával.

Az amerikai pénzügyi spekuláns több lengyel vélemény szerint leginkább a katolikus értékeket próbálja gyengíteni, fellazítani Lengyelországban, amely értékeket támogat mind a mostani kormány, mind a népesség döntő többsége.