Soros- civilek irányítják a Facebook cenzúrát

A jobboldali kútfők elhallgattatásáért kampányol a Soros Györgyhöz köthető Avaaz aktivista szervezet. A civilek most azért küzdenek, hogy minden olyan felhasználót, akit ők jobboldali kötődésűnek neveznek, azt tiltsák le oldalaikról a legnagyobb közösségi média szolgáltatók- írja a Guardian.

Mindent megtesznek a Soros- civilek az EP- választások hajrájában a jobboldali véleményvezérek elhallgattatásért. A liberális gondolatrendőrség most az Avaaz nevű szervezetet bízta meg a jobboldali “fehér felsőbbrendűséget” (vagyis migráció ellenes nézeteket) valló felhasználóknak.

A Facebook eddig sem volt rest, a portál saját bevallása szerint már mintegy 6 millió “gyanús” felhasználót távolított el. A Soros György által pénzelt NGO most több száz általuk kockázatosnak ítélt oldalt és annak mintegy 26 millió követőjét fogja ellenőrizni.

Az Avaaz egyébként már mintegy 500 oldalt “jelentett fel” eddig is a Facebooknak, melyek mintegy 500 millió megtekintőjük volt. Ezek között találhatjuk például az Alternative für Deutschland (AfD) német jobboldali pártot, akik heves ellenzői az illegális migrációnak.

Az Avaaz már korábban kifejtette, tevékenysége olyan oldalak vizsgálatára irányul, melyek híradásai befolyásolhatják a 2019- es EP- választások kimenetelét.