Sokkoló! Nőnek öltözött férfi zaklat fiatal lányokat a fővárosban

 

A furcsa és rémisztő eset a fővárosi Wekerle-telep környékén szokott előfordulni, ahol egy női ruhás alak tartja rettegésben a gyanútlan fiatal lányokat.

A környéken nagy felháborodást keltett, hogy egy nőnek öltözött férfi mászkál a környék utcáin. Egy csinos lányt a központban lévő játszótérnél zaklatott hétvégén késő este, de látták már a helyi iskola környékén is – írja a Ripost.

A Belvárosból jöttem haza éjszaka” – mesélte a lapnak M. Brigitta. – „A Határ úton láttam, hogy előttem egy nő megy csillámos szandálban. Amikor beértem a buszmegállónál, akkor döbbentem rá, hogy nem is nő, hanem egy férfi, női ruhában! Akkor még nem gondoltam semmi rosszra, el akartam menni mellette, de nem engedte.

Brigittát ennél a buszmegállónál zaklatta a fura alak.

Elállta az utam, alaposan megnézett magának és megszólított. Közölte, hogy ő női ruhában érzi kívánatosnak, szexinek magát, és gerjed rám. Középkorúnak tűnt, rövid sötét haja volt, egyberuhát viselt. Rászóltam, hogy hagyjon békét, hiába, követni kezdett. Nem vagyok egy félős lány, de berezeltem. Szerencsémre jött egy kutyasétáltató, amikor a fura alak meglátta őt, végre leszakadt rólam.”

A furcsa, női ruhába öltözött férfit mások is látták, sőt azt is, hogy fiatal lányokat leszólít, molesztál. A helyi polgárőrség azóta gyakrabban járőrözik.

„Egyre több a betörés a környéken, úgyhogy mi is, a rendőrség is folyamatosan járjuk a környéket, és most külön figyelmet fordítunk a magányos nőkre”

– mondta a Ripost kérdésére Nagy Éva, a Dél-Pesti Autóvadász és Polgárőr Egyesület elnöke. A rendőrségre egyelőre nem érkezett feljelentés, pedig a jogász szerint érdemes bejelenteni a hasonló eseteket.

„Ha egyelőre szerencsére nem is történt fizikai erőszak, jó, ha tud erről a rendőrség, hiszen a tettes félelmet kelt másokban, veszélyezteti a környék nyugalmát.

Az elkövető zaklatás miatt egy évig terjedő börtönbüntetést is kaphat, ha az eset többször megismétlődik vagy tettlegességig fajul”– tájékoztatta a Ripostot dr. Hortobágyi Tibor jogász.