Senki sem gondolta volna róluk – ők a világ legkegyetlenebb női sorozatgyilkosai 18+

A sorozatgyilkosokkal kapcsolatban az emberek nagy része úgy gondolkodik, hogy azok biztosan kegyetlen, őrült férfiak. Többségében ez így is van, ám az elkövetők 20 százaléka nő. Közülük néhányan ráadásul olyan brutalitással végeztek az áldozataikkal, amelyek hallatán nehéz elképzelni, hogy valóban a gyengébbik nemhez tartoznak.

7. Beverley Allitt

A fekete angyal rémnéven ismertté vált nő 1991-ben, 16 éves korában egy lincolnshire-i kórház gyermekosztályán kezdett dolgozni. Összesen négy, néhány hetes kisbabával végzett, úgy, hogy méreginjekciót adott be, természetes halálnak álcázva a történteket. Münchausen-szindrómában szenvedett. Mi­után lebukott, az egész gyermekosztályt bezárták, harminc évet ült a rácsok mögött.

6. Seema Gavit és Renuka Shinde

Az indiai testvérpár néhány kisgyereket toborzott, és arra kényszerítette őket, hogy kolduljanak nekik. Éheztették, kínozták az áldozataikat, aki pedig szembeszállt velük, annak a fejét szó szerint szétverték. Összesen kilenc gyereket gyilkoltak meg. Tetteikért 2001-ben halálra ítélték őket.

5. Griselda Blanco

A kolumbiai Kokainkirálynő gyermekprostituáltként kezdte, és állítólag már 11 évesen gyilkolt. Később belekeveredett a drogok világába, majd belépett a hírhedt Medellín-kartellbe, ahol a csúcsra tört. Miamiból irányította a csempészést, a bandaháborúk során pedig több mint kétszáz embert öletett meg. A férjeinek sem kegyelmezett. Végül elkapták, de csak három gyilkosság ügyében tudtak vádat emelni ellene, az ügy pedig később összeomlott. Griseldát így visszatoloncolták Kolumbiába, ahol két fegyveres végzett vele.

4. Theresa Knorr

A kaliforniai nő 1964-ben lelőtte első férjét, mert azt hitte, hogy megcsalja, de önvédelemre hivatkozott, így megúszta. Összesen hat gyereket szült. Skizofréniában szenvedett, és úgy gondolta, a három lánya elveszi a szépségét. Fiai segítségével ezért kínozni kezdte őket: cigarettacsikket nyomott el a testükön, verte, vagdosta a tinilányokat. A két idősebbiket halálig gyötörte, a holttestüket pedig felismerhetetlenné tette. A legfiatalabb lányának végül sikerült lebuktatnia. Knorr megúszta tényleges életfogytiglanival.

3. Jancsó Ladányi Piroska

A fiatal lány 1934-ben született Törökszentmiklóson. Vonzódott a saját neméhez, így kislányokkal kezdett ismerkedni. 19 évesen követte el az első gyilkosságot. A 11 esztendős Komáromi Marikát a házukba csalta, ahol megölte, majd fajtalankodott a holttestével. Végül egy kútba dobta, amelyben a nyomozók később öt kislány maradványait találták meg. Tettéért halálbüntetést kapott.

2. Rosemary West

A brit nő a 70-es években prostituáltként dolgozott, nimfomániás és biszexuális volt. Ez hozta össze férjével, Frederick Westtel is. A házaspár összesen tizenkét fiatal lánnyal végzett brutális kegyetlenséggel: miután elrabolták őket, levágták a lábujjaikat, hogy ne szökhessenek el, majd napokon át erőszakolták és verték áldozataikat. Végül a holttesteket feldarabolták és elrejtették. Rosemary a saját lányát is meggyilkolta, mert félt, hogy lebuktatja. Élete végéig börtönben marad.

1. Ilse Koch

A Buchenwaldi boszorkány a náci pártban szolgált, a koncentrációs tábor vezetőjeként kegyetlensége még a társait is megdöbbentette. Szadista és nimfomániás volt. Rendszeresen korbácsoltatta a rabokat, és olyan is előfordult, hogy németjuhász kutyákat uszított terhes nőkre. Rajongott a tetszetős tetoválásokért: megnyúzta a rabokat, az áldozatok bőréből pedig használati tárgyakat készíttetett. Mindezek ellenére megúszta életfogytiglani kényszermunkával. 1967-ben felakasztotta magát.