Sátánisták kínozták meg a bakkecskét Vas megyében?

Nyugtalanító kérdéseket vet fel egy, a Vas megyei Dozmat határában megkínozva talált kecske esete. A szerencsétlen, félig holt állatra egy helyi gazda talált rá, aki szerint könnyen lehet, hogy halloweeni áldozatnak szánták a tülkös szarvút.

– A község határába mentem az őszi munkálatokat végezni, akkor találtam a kecskére, összekötözött lábbal hevert a lábam előtt – mesélte a Borsnak Simon Balázs.

Napok óta fekhetett ott, mert már kikopott alatta a fű. Balázs elvágta a zsinegeket, az állat felállt, és rögtön enni kezdett. A gazda hazavitte, és csak két nap múlva vette észre, hogy mi van a nyakán.

1697483_kecske-3.jpg

Csúnya vágások éktelenkedtek a kecske nyakán, de a megkínzott állat szépen gyógyul

– Kihívtam az állatorvost, aki azonnal kezelésbe vette. A kecskének se fülszáma, se csipje nem volt. Hobbiszinten tarthatták. Elültették a fülembe a halloweenes őrületet, mert aki haszonállatot tart, az tudja, hogyan kell egy állatot humánusan levágni. Itt erről szó sem volt. Sokat szenvedhetett, és belegondolni is rossz, hogy mi lett volna, ha kóbor kutyák találják meg – mondta Balázs.

Az állatorvos vasárnap ment ki hozzá, két nappal a megtalálás után.

– A kecske nyakán vágott seb éktelenkedett, amely tele volt légylárvákkal. A vágás 10–15 centis lehetett. Annyira csurig volt légylárvákkal, hogy már a fején is nyüzsögtek – emlékezett dr. Tóth Ádám állatorvos.

– Két órát tartott, amíg kitisztítottam a sebet, majd kapott a kecske olyan féreghajtót, ami a bőr alá furakodott lárvákat is elpusztítja és kihajtja a felszínre. Miután ezzel elkészültem, a lenyírt szőr alatt két újabb sebet is felfedeztem. Valószínű, hogy egy kés be- és kimeneti nyílása lehetett.

El akarták vágni a bakkecske torkát, de szerencsére nem értettek hozzá. A sebnél látszott a légcső, és nem messze volt a nyaki ütőér és a nagy véna is. Pár milliméteren múlott az élete. Összevarrtam a sebet, néhány hét múlva rendbe fog jönni – mondta a Borsnak az állatorvos.