Sátánista férfi, fegyverrel “támadt” kollégáira az egyik veszprémi gyárban (+18)

Fegyveres támadás történt késő este az egyik veszprémi gyárban – értesült a PestiSrácok.hu. A cég egyik dolgozója minden előzmény nélkül egy maroklőfegyvert vett elő a ruházatából. Mindenki szeme láttára betárazott és azzal fenyegetőzött, hogy tüzet nyit. A rendőrség és a Terrorelhárítási Központ is nagy erőkkel szállt ki a helyszínre, a veszprémi Kistó-utcába.

A gyárban körülbelül kétszázan tartózkodtak. A dolgozókat több órán tartó akció során menekítették ki, végül a támadót elfogták és őrizetbe vették. Információnk szerint a férfi 20-30 év körüli és berhidai.

Megkeresésünkre a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete megerősítette, hogy történt fegyveres incidens az egyik veszprémi üzemben. Közleményük szerint munkahelyi konkfliktus miatt fenyegetőzött a férfi. “A nála lévő fegyvert megmutatta az egyik kollégájának”. Később táskájában egyébként kettő darab air soft fegyvert is találtak. 

Az indítékról egyelőre mindenki csak találgat. A nekünk nyilatkozó gyári dolgozó azt mondta, bár a fenyegetés mindenkinek szólt, a célszemély az egyik női dolgozó lehetett, akit a kollégái menekítettek ki a gyárépületből. 

Informátorunk szerint a dolgozók lélekjelenlétének is köszönhető, hogy nem történt baj. Nem sokkal a támadás után sikerült segítséget hívniuk.

A rendőrség nagy erőkkel szállt ki a helyszínre. Érkezett egy mentő is, de személyi sérülés, úgy tudjuk, nem történt. Információink szerint a támadás idején 200-220 ember tartózkodhatott a telephelyen. 

Az akció még késő éjszaka is tartott, a környéken elrendelt zárat csak azt követően oldották fel, hogy a támadót elvitték.

Informátorunk azt mondta, hogy körülbelül egy óra elteltével a Terrorelhárítási Központ kommandósai is megérkeztek, és a dolgozókat már az ő jelenlétükben menekítették ki. 

A rendőrség a szerkesztőségünknek küldött válaszban viszont azt írja, hogy az értesített Terrorelhárítási Központ intézkedésére végül nem volt szükség, a megyei főkapitányság rendőrei ürítették ki a gyárat és fogták el a férfit. 

Munkahelyi konfliktusban mutogatta kollégájának fegyverét a férfit

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központjába 2019. május 31-én 21 óra 3 perckor érkezett bejelentés egy veszprémi üzemből arról, hogy egy férfi munkahelyi konfliktus miatt fenyegetőzik, majd ezt nyomatékosítva a nála lévő fegyvert megmutatta egyik kollégájának. A Veszprémi Rendőrkapitányság rendőrei nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahol az adatgyűjtést követően megkezdték a gyár üzemeinek kiürítését.

Közben azonosították a lehetséges elkövetőt, akit a rendőrök 21 óra 43 perckor az egyik gyáregységből kilépve felismertek. Felszólították, hogy adja át magát a hatóság munkatársainak, melynek a férfi ellenállás nélkül eleget tett – írja a VMRF sajtószolgálata.

Két fegyvernek ugyan nem minősülő airsoft légfegyver volt a hátizsákjában

Hozzáteszik, hogy az eset során személyi sérülés nem történt. Illetve, hogy a rendőrök az elkövető hátizsákjában, amelyet a munkaállomásán hagyott kettő darab lőfegyvernek nem minősülő airsoft fegyvert találtak. Ezeket lefoglalták.

A férfi ellen – őrizetbevétele mellett – felfegyverkezve elkövetett garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon. 

Beteges hajlamról árulkodik az elkövető Facebook profilja

Informátorunk szerint az elkövető K. András, húszas évei végén jár, berhidai férfi. Január óta dolgozik a veszprémi cégnél. 

Megnéztük a férfi Facebook oldalát, az ott nyilvánosan elérhető fotói, megosztásai frusztrált, erőszakos személyiségre utalnak.

Több profilképén is halálfejes, félelmetes maszkot visel. Rendszeresen oszt meg horrorisztikus képeket, sátánista szimbólumokat. 2017 áprilisában borítóképnek egy olyan fotót állított be, amelyen egy vértócsában egy nagy konyhakés hever.

Felmerül a kérdés, hogyan tud egy dolgozó lőfegyvert bevinni a munkahelyére, egy olyan gyárba, ahol egyébként kifelé mindenkit ellenőriznek. A portán biztonsági szolgálat működik.

Informátorunk azt mondta, befelé soha nem szokták őket átvizsgálni, csak akkor, amikor elhagyják a gyárat, hogy nem próbálnak-e lopni. Tulajdonképpen bármit be tudnának vinni.

Megkerestük a szóban forgó céget is. Tőlük többek között arra is kíváncsaik voltunk, hogy a felvételi során a HR osztály ellenőrzi-e a jelentkező közösségi profilját?