Sárkány-gender: Tinilányként minden porcikáját gyűlölte – amióta sárkánnyá változott, tízezrek rajonganak érte 

Eddig több mint 5 millió forintnyi dollárt fordított arra az ausztrál Amber Luke, hogy “kék szemű fehér sárkánnyá” váljon – ahogy a testmódosítások megszállottja nevezi magát.

A 24 éves új-dél-walesi modellnek már eddig is több mint 100 tetoválása volt, kettévágatta a nyelvét, kékre festette a haját és a szeme fehérjét, ám nemrégiben elutazott az Egyesült Államokba, hogy ott csináltasson magának akrilból éles „sárkányagyarakat”.

– Annyira élesek, hogy simán feltépik a bőrt – büszkélkedett a helyi lapoknak. – Imádom őket, nagyon megnyugtatóak. Néhány éve döntöttem el, hogy vámpírfogakat szeretnék, és most végre megvannak! Ráadásul csupán 100 dollárba kerültek, és könnyen eltávolíthatóak. De majd megcsináltatom véglegesre.

Az átalakulása nem teljes, még van a testén szabad felület (bár nem túl sok…), ahová további tetkók kerülnek, és a fenekét meg a hasát is megcsináltatja egy különleges kezeléssel, aminek egy-egy terápiája, elmondása szerint, 20 ezer felüléssel vagy guggolással egyenértékű.

– Sokan mondják, hogy tetszem nekik, de persze akadnak olyanok is, akik szidnak, mert elborzasztom őket. Nem foglalkozom velük, mert amikor felkelek, és belenézek a tükörbe, boldog vagyok – mondta.

Amber posztjaiból egyébként kiderül: az iskolában sokat támadták, piszkálták, és mentális betegségekkel is küzdött, emellett nem igazán tudta elfogadni a saját testét sem. Mint írja: az élénk, kék haj, a tetoválások, a nyelvszétvágás, a sárkányfogak és az egyéb módosítások mind hozzájárultak ahhoz, hogy az legyen, aki szeretett volna lenni, és végre elfogadja és szeresse a testét, ne pedig szégyenkezzen miatta.

Pár napja egyébként pont meg is osztott egy képet, amin egy friss szelfi mellett egy csupán egy évvel ezelőtti fotó is szerepel. A különbség igen látványos:

És hogy vajon hogyan is nézett ki az extrém modellként dolgozó ifjú hölgy mindenféle különleges testmódosítás és tetoválások százai előtt? Erről is szokott szerencsére posztolni.

Itt épp a tízéves kihívás részeként 14 illetve 24 évesen:

Ehhez a képpárhoz pedig a következő – sokaknak bátorítást adó – sorokat írta: “Bal oldalon egy olyan lányt látsz, aki gyűlölte minden porcikáját. A kinézetét, az elméjét, mindent.

A jobb oldalon egy olyan nő van, aki szereti magát úgy, ahogy van, nem számít a mentális betegség sem, büszke arra, akivé lett, és ezt senki sem veheti el tőle. Az emberek változnak: felnövünk és közben magunkra találunk. Ne rettegj attól, hogy az legyél, aki szeretnél lenni!”