Saría törvényeket és saját Iszlám Államot követelnek az ausztriai bevándorlók

Hét, csakis zárt kör­ben meg­te­kint­hető vi­deót töl­tött fel egy bécsi imám a Yo­uTube-ra, ame­lye­ken meg­lepő dol­gokra buz­dí­totta a né­ző­ket arab nyel­ven. Már 5000 mu­zul­mán látta a fel­vé­te­le­ket…

A bécsi As Sunnah mecset imámja nem buta ember. Pontosan tudta, hogy, ha saríát és iszlám államot követel Ausztriában, akkor annak a „házigazdák” nem fognak örülni.

Ezért egy zárt Youtube-csoportba hét, arab nyelvű prédikációs videót töltött fel, s ezekben terjesztette az elképzeléseit. A videókat 5000 muszlim bevándorló látta, tehát valószínűleg sokkal többen, mint ahányan a mecsetben bármikor is megfordultak.

Amer Albayati, az Epochtimes által megszólaltatott terrorizmus-szakértő igen veszélyesnek nevezte a történteket, az FPÖ bécsi szervezete pedig az ügyészségen panaszt emelt és elvárja, hogy az ügyet minél előbb kivizsgálják.

A mecset imámja egyelőre azzal védekezett, hogy rosszul fordították le a videók mondanivalóját és a szövegkörnyezetből csak szavakat ragadtak ki. A vizsgálat feltehetően kideríti majd, hogy kinek van igaza – írja az Epochtimes.de.