Salvini: Juncker tönkretette Európát


Az Európai Unió olyan költségvetéseket fogadott el a múltban, amelyek szegénnyé tették Olaszországot, és helyzetét bizonytalanná tették. Amikor reggel felkelek, éppen ezért nem gondolok azokra az ítéletekre, amelyeket Juncker hozott Olaszország és kormánya ellen – mondta Matteo Salvini olasz belügyminiszter. 

Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter szerint

az Európai Bizottság elnöke tönkretette Európát és Olaszországot.

Olaszország költségvetése fölötti vita az újabb konfliktus tárgya Olaszország legnépszerűbb politikusa és a soha meg nem választott, brüsszeli despota-technokraták között. A brüsszeli „csinovnyikok” totális ellenőrzésük alá akarják vonni a 28 tagállamot (az Egyesült Királyságot már csak ideig-óráig) alig néhány hónappal az európai választások előtt.

Matteo Salvini azt mondta az Ansa news hírügynökségnek, hogyaz Európai Unió olyan költségvetéseket fogadott el a múltban, amelyek szegénnyé tették Olaszországot, és helyzetét bizonytalanná tették.

Amikor reggel felkelek, éppen ezért nem gondolok azokra az ítéletekre, amelyeket Juncker és Moscovici (volt bukott szocialista politikus, aki az unió pénzügyeiért felel) hoztak Olaszország és kormánya ellen – folytatta a miniszterelnök-helyettes, majd hozzátette, hogy

pont ők beszélnek, akik romba döntötték Európát és Olaszországot. Mondjanak, amit akarnak, mi megőrizzük lelki nyugalmunkat.

 

Juncker és az ital

Valószínűleg keveseket lep meg, hogy az Európai Bizottság elnöke nem a kiújult isiásza miatt tántorgott július közepén a kollégái segítségére szorulva, hanem azért, mertmég a munkaideje alatt is lecsúszik néhány pohárka ital a torkán.

Egy korábbi uniós miniszter szerint mindenki tisztában van azzal, hogy amikor Junckernek egy pohárban némi vizet hoznak a bizottsági ülésen, abban valójában gin van. Luxemburgban és Brüsszelben is többen beszámoltak arról, hogy konkrét eseteket tudnak mondani, amikor Juncker részeg volt.


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük