Salvini: “Az iszlám soha nem lesz úr az én országomban!

A népek és nemzetek Európáját hirdette meg az EU-t eddig uraló elittel szemben Matteo Salvini, az olasz kormánypárt, a Liga vezetője szombaton Milánóban, az európai szuverenista erők közös EP-választási kampányzáróján.

Matteo Salvini a jövőre nézve is erős kijelentést tett, mely szerint ha a Liga és szövetségesei nyerik az európai parlamenti választást:

„bevesszük Európát, és tetőtől talpig megváltoztatjuk” – mondta Salvini.

Merkel, Macron, Soros és Juncker is megkapta amit érdemel:

Kiemelte, hogy nem a nemzetek, nem is a szélsőjobboldalinak tartott erők, hanem az a hatalmi elit árulta el Európát, amely eddig a pénzpolitika, a multinacionális cégek, az ellenőrzés nélküli migráció nevében elfoglalta Európát. Salvini mindezt a Merkel, Macron, Soros, Juncker „négyessel” foglalta össze.

Az olasz kormány belügyminisztere szerint, a május 26-i választás a népek és a „pénzzel és arroganciával teli” elit harca lesz. Példaként Dávid és Góliát küzdelméről beszélt, arra figyelmeztetve, hogy gyakran a „kicsik forradalma” vezet győzelemre. Fontos célként jelölte meg, hogy az európai szuverenista erők megelőzzék az európai baloldalt.

Salvini hangsúlyozta, hogy az EP-választásokkal a strasbourgi parlamentnek ismét központi szerepet kell kapnia, hogy a döntések itt „az egyetlen demokratikusan megválasztott európai intézményben szülessenek, nem pedig a titkos” brüsszeli irodákban.

Ha a Liga lesz az első európai párt, első intézkedésként az európai határok védelmének bevezetését szorgalmazza majd, hogy ide senki többé ne léphessen be engedély nélkül, “az iszlám soha nem lesz úr az én otthonomban” – jelentette ki.