Saját húgát és annak barátját késelte meg egy 21 éves lány Szegeden, szerinte helyesen cselekedett

Itt történt az incidens vasárnap hajnalban.

Egy szemtanú szerint a lány a fiút azzal fenyegette, hogy megöli. A lányról később az is kiderült, hogy több embert is meglopott, és kábítószert adott ismerősének. A mostani támadást azzal magyarázta, hogy ő csak védeni akarta a húgát a fiútól. 

Itt történt az incidens vasárnap hajnalban.

Egy szemtanú azt mondta, hogy a hídon sétálva hallotta meg a kiabálást.

Mire odaértem, hogy segítsek, a fiú keze tiszta vér volt, a támadó kezében pedig ott volt egy bicska, és fenyegetőzött, hogy megöli a fiút. A támadó húga a könyökén sebesült meg. Valószínűleg úgy történhetett, hogy próbálta védeni szerelmét. A srác viszont a kezével védekezett, eközben érte a késszúrás, talán kétszer is. Neki elég komolyan vérzett a keze.”

A két vérző fiatal elfutott, a szemtanú pedig utánuk ment, hogy segítsen nekik, és mentőt hívott. Ezalatt a támadó összeszedte a holmijait, majd elszaladt az autók között.

“Egy másik szemtanú utána futott, de sajnos a házak között elég sötét van, így eltűnt” – tette hozzá a fiataloknak segítő szemtanú.

Az eset után a fiú anyja megírta a történetet a Facebookon. Még egy fotót is posztolt a késelésről, ugyanis pontosan tudta, hogy fia barátnőjének nővére támadt rá a szerelmespárra.

A fiú anyja most attól fél, a késelő feljelenti őt. Nem alaptalanul. Az anya posztja alá sokan írtak hozzászólást. Többen azt, hogy a 21 éves lány meglopta őket, vagy éppen a társaságukban lopott egy bevásárlóközpontból. De akadt olyan is, aki azt mesélte el, hogy egy buliban olyan cigit kapott a lánytól, amitől kórházba került.

A fiú keze tiszta vér volt

Egy neve elhallgatását kérő szemtanú is megerősítette lapunknak a történteket. Mint mesélte, a hídon sétálva hallotta meg az ordítozást. – Mire odaértem, hogy segítsek, a fiú keze tiszta vér volt, a támadó kezében pedig ott volt egy bicska, és fenyegetőzött, hogy megöli a fiút. A támadó húga a könyökén sebesült meg, de nem komolyan. Valószínűleg úgy történhetett, hogy próbálta védeni szerelmét. A srác viszont a kezével védekezett, eközben érte a késszúrás, talán kétszer is. Neki elég komolyan vérzett a keze.

A szemtanú a sértettek után ment az ösvényekhez, ahova menekültek a támadás után, hogy segítsen nekik, és mentőt hívott. Így csak messziről látta, hogy az elkövető összeszedi a cuccait, majd a Torontál téren elrohan az autók között. – Egy másik, jelen lévő szemtanú utánafutott, de sajnos a házak között elég sötét van, így eltűnt – tette hozzá.

Kommentáradat

A nő 4 hónapja a fővárosban él, a késelés előtti este még a Sziget Fesztiválon bulizott. A hatalmas kommentáradat után ő is megszólalt a sértett édesanyjának posztja alatt. Azt írta, húga három hete nem megy haza, édesanyja pedig sír emiatt.

„Egy 16 éves kislány nehogy már el tudja dönteni, hogy neki mi a jó, a 18 éves barátjával egyetemben. Lépnem kellett, a testvéremet akartam megvédeni”

– írta a 21 éves késelő, hozzátéve, nem állt szándékában senkit bántani, főleg nem a testvérét. Arra azonban nem adott magyarázatot, hogy ha senkit nem akart bántani, miért esett neki késsel az utcán húga barátjának.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya arról tájékoztatta lapunkat, hogy az ügyben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Ez a bűncselekmény akár 3 év szabadságvesztéssel is büntethető.

Nem először hallatott magáról

Megkerestük a sértett édesanyját, aki azt mondta, nem szeretne nyilatkozni, mert tart tőle, hogy a késelő feljelenti. A posztja alatti kommentekből az is kiderül, hogy nem véletlenül tart a nőtől. Többen is leírták, hogy meglopta őket, vagy társaságukban lopott bevásárlóközpontból, és ezzel másokat is bajba sodort.

Volt, aki azt mesélte, hogy egy buliban olyan cigit kapott tőle, amitől kórházba került, megint más pedig arról számolt be, hogy már általános iskolában is problémás volt: felső tagozatban is harapdálta a gyerekeket. Mi is írtunk egyébként már róla, amikor négy éve elszökött otthonról.

Szülei három napig keresték, róla szóló cikkünk hatására jelentkezett osztálytársa édesanyja, ugyanis a lány náluk volt. Tettét akkor is szűkszavúan, csak annyival magyarázta, hogy el akart vonulni, mert elege lett. Nem az volt egyébként az első szökése.