Románnak lenni hivatás: korrupcióellenes képzésen lopott a polgármester

A liberális újságírók kedvenc országában, Romániában már megint megdöntötték a saját maguk által felállított és tartott balkáni faktort. Egy polgármester a korrupcióellenes képzésen lopott el egy cipőfényező gépet, – írja a 888.hu.

A Főtér beszámolója szerint nem nagyon akart szuvenír nélkül távozni az egyik félixfürdői szállodából Constantin Barzageanu, egy óromán város polgármestere, akinek annyira megtetszett a cipőtisztító gép a szálláshely egyik folyosóján, hogy szépen magával vitte a műszert.

Az eseményeket rögzítették a térfigyelő kamerák is, a felvételeket pedig nyilvánosságra hozták. A hírek szerint a beazonosítás simán ment, így az elöljáró valószínűleg nem fogja megúszni a történteket.

A történet pikantériáját az adja, hogy a Valcea megye legnagyobb lélekszámú községét vezető Barzageanu épp egy korrupcióellenes felkészítőn vett részt Félixfürdőn. A Kanal D riporterei fel is hívták a polgármestert a sztori kapcsán, mire az enyveskezű polgármester azzal állt elő, hogy csak egy rossz viccről van szó, és fogadásból fújta meg az amúgy 500 lejt (40 000 forint) érő cipőtisztító gépet.