Röhögve verik a migránsok a rendőröket, mert úgy sem tehetnek ellenük semmit

Egyre durvább támadásokat követnek el a jegy nélkül lógó migránsok az olasz vonatokon. A napokban egy kalauzt védelmező rendőrt intéztek el, miközben röhögve azt mondták, hogy úgy sem tehet ellenük semmit, mert ők menekültek.

Már évek óta visszatérő téma az olasz regionális és a jobboldali sajtóban a jegy nélkül utazó migránsok támadásai a kalauzok ellen. Először még próbálták ők maguk megoldani a helyzetet, de aztán többnyire rendőrt hívtak, ha nem akart a lógós migráns magától leszállni a vonatról.

Vasárnap délután azonban már a kalauzt védő rendőrre is rátámadtak a nigériai bevándorlók a Milano-Lecco vonalon, és ütötték-verték, rugdalták mintegy tízen.

Az eset azzal kezdődött, hogy a vasutas a menedékkérő jegyét merte kérni, aki ezen kiborult, és elkezdte a kalauzt és az utasokat is inzultálni. Ekkor a 41 éves rendőr, aki éppen az esti szolgálatba utazott a vonaton, felfedte a kilétét, és próbálta lenyugtatni a nigériai fiatalembert. Ez azonban egyáltalán nem járt sikerrel, sőt még a nigériaival együtt utazó honfitársai is bevadultak.

A nigériaik lefogták a kalauzt, a rendőrt pedig a többi utas szeme láttára durván megverték, és még a pénztárcáját is próbálták elvenni. Majd a következő állomáson kereket oldottak az áldozatukat vértócsában hagyva, és a szemtanúk szerint egy másik vonaton folytatták az útjukat.

A rendőr napokra kórházba került. Itt az Il Giornale lapnak elmondta, hogy miközben bántalmazták őt a nigériai férfiak, nevetve azt mondták neki, hogy úgy sem tehet ellenük semmit, mert ők menekültek. Beszámolt még arról is, hogy még akkor is tovább rugdalták őt az afrikaiak, amikor már a földön feküdt ájultan.

Két támadót bár már letartóztattak közülük, de valószínűleg valóban nem igen tesznek velük semmit a nagyon enyhe olasz törvények miatt. Így továbbra is röhögve verhetik az olaszokat, és még az őket védelmező rendőröket is ezek az afrikai “politikai üldözöttek”.