Robert Downey Jr. alapítványa robotokat és nanotechnológiát fog használni, hogy megtisztítsák a környezetet

robert%2Bdowney%2Bjr%2Bk%25C3%25B6rnyeze

Robert Downey Jr. azt reméli, hogy a Föld legmélyebb válságát oly módon oldhatja meg, ami illik a filmbéli Tony Stark vasemberéhez – mesterséges intelligencia, robotok és nanotechnológia segítségével kívánja felvenni a harcot az éghajlatváltozás elleni küzdelemben – számol be róla az Új Világtudat.

Az elismert színész múlt héten jelent meg az Amazon Re: MARS konferencián Las Vegasban, hogy bejelentse egy olyan szervezet létrehozását, amely a robotikára és a fejlett nanotechnológiára támaszkodna a bolygó megtisztítása és az egyre romló ökológiai viszonyok javítása érdekében.

Bár kevés részletet árult el arról, hogy a szervezet hogyan tervezi a válság kezelését, a Footprint Coalition nevű új csoportnak már van egy weboldala, ahol a látogatóknak megköszönik, hogy “gondját akarják viselni Földanyának,” és arra ösztönzik őket, hogy iratkozzanak fel a jövőbeli frissítésekre és hírlevelekre. (1)

A csoport 2020 áprilisáig kezdi meg a munkáját. Időközben Downey azt reméli, hogy együttműködhet számos szakértővel az Egyesült Államokban.

Downey, aki elismerte, hogy ő egy “egyszemélyes szén-dioxid lábnyom rémálom,” elmagyarázta, hogy “egy csendes válságérzet” késztette cselekvésre.

A színész reméli, hogy ez az új kezdeményezés képes lesz kihasználni a nanotechnológia legújabb vívmányait, amely lehetővé teszi a tudósok számára, hogy az egyes atomok és molekulák ellenőrzésének szintjén dolgozzanak, és óriási ambiciózus lépéseket tegyenek a tiszta bolygó céljának elérése érdekében. Downey azt mondta:

A robotika és a technológia segítségével valószínűleg jelentősen megtisztíthatjuk a bolygót, vagy akár az egészet egy évtizeden belül.

robert%2Bdowney%2Bjr%2Bk%25C3%25B6rnyeze

Downey maga is Hollywood egyik legjobban fizetett színészei közé tartozik, a becslések szerint körülbelül 81 millió dollárra tehető a személyes vagyona.

A színész azzal viccelődött, hogy az az idő, amit a Marvel filmsorozatok elkészítésével töltött, nagyban hozzájárult a modern technológiában rejlő potenciál megértéséhez.

Lényegében egy 54 éves gyerek vagyok. Azt mondtam: ‘Csináljuk! Kötelezzük el magunkat egy folyamat érdekében, alkossunk koalíciót.’

Az elmúlt 11 év során átitatott a mesterséges intelligencia és az űrben lévő dolgok tényleges története, és most a valóságban is megtörténik.

Az Amazon Re: MARS konferencia a “gépi tanulás, automatizálás, robotika és űrkutatás” témaköröket öleli fel, és számos olyan előadóval rendelkezik, akik a mesterséges intelligencia használatából eredő jelentős előnyöket és újításokat mutatják be.

Az éghajlatváltozás egyre inkább elhomályosítja a jövőre vonatkozó előrejelzéseket, és egy ausztrál éghajlati csoport által közzétett jelentés arra figyelmeztet, hogy ez egy “egzisztenciális fenyegetés,” amely akár 1 milliárd ember elvándorlásával is járhat, ha a jelenlegi feltételek továbbra is fennállnak.

Az erdőirtástól a szén-dioxid kibocsátásig, az óceánok olajszennyezésétől a műanyag hulladékig a világ hatalmas kihívásokkal szembesül a környezetünk megmentését illetően, de nem csak a jövő generációi, hanem minden itt élő faj számára.

Ha a fejlett robotika akár kis eredménnyel is kecsegtet, nem is beszélve a törékeny és romló ökológiánkról, akkor azt mondhatjuk, hogy megér egy próbát. (2)

(1) – https://footprintcoalition.com/
(2) – https://www.digitaltrends.com/movies/robert

Forrás: Új Világtudat