Rengeteg európai politikus bukhat bele ha a befagyasztott akták napvilágra kerülnek: komplett kormányok dőlhetnek be

Jön az Európai Unió politikai atombombája? Hogy napvilágot látnak-e ezek az információk az elkövetkező idők sorsdöntő politikai harcai előtt, azt egyelőre nem tudni. De ha elsütik ezt a bizonyos gyújtószerkezetet, az sokak karrierjébe kerülhet…

Olyan információkat tárolhatnak Európa egyes meg nem nevezett ügyvédi irodáiban, biztos helyen, széfekben, amelyek letétbe helyezésükkor is potenciális veszélyt jelentettek egyes elit politikai vezetőkre.

Terhelő információk arról, hogy Merkel miért is indíthatta el a Wilkommenskulturt, miért játszottak egyes európai vezetők össze az USA-val annak érdekében, hogy a menekülthullám Európát legyalulja, és hogyan, és pontosan miért is zajlott, zajlik az a bizonyos erőltetett integráció, és Európa kevert fajúvá tétele…

Arról már korábban is voltak információk, hogy legalább 5 tagállam lehetett benne Kadhafi pénzének elsikkasztásában és illetéktelen felhasználásában.

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több száz millió euró hiányzik ezekről a számlákról.

A titokterminál.com információi alapján a Líbiai Befektetési Hatóság nemrég közleményt tett közzé az üggyel kapcsolatban. A közleményből kiderült, hogy Belgiumon kívül más országok megszeghették az ENSZ szankcióit a bankszámlák megcsapolásával.

A líbiai hatóság egy emailt is bemutatott a lapnak.

Eszerint 2012. október 4-én Marc Monbaliu magas rangú kistisztviselő írt a hatóságnak egy levelet, amely szerint akkortól megszüntették azt a gyakorlatot, hogy az eltárolt összegekre eső kamatokból származó pénzeket is befagyasztották.

A belga közszolgálati televízió elérte Monbaliut, aki elmondta, hogy valóban ő írta a levelet.

Szavai szerint a kérést akkoriban nem volt oka visszautasítani – valószínűleg a pénzügyminisztériumból érkező kérésről beszélt, amelyben utasították, hogy írja meg a levelet a líbiaiaknak.

A pénzek egyébként Luxembourgban és Bahreinben landoltak.

Azt azonban egyelőre teljes titok övezi, hogy pontosan kik voltak a kedvezményezettek.

Sem a líbiai hatóságok, sem pedig a belga külügyminiszter, Didier Reynders nem tudott vagy nem akart erről semmit mondani….

Szerintetek megtörténhet, hogy ezt a nagy politikai atombombát ledobják annak érdekében, hogy az európai elit által folytatott jelenlegi politikának és garnitúrának vége szakadjon?