Régészeti leletek, melyek bizonyítják a Bibliában leírt dolgokat: tények feketén-fehéren! A tudomány nem hazudik!

regeszeti leletek melyek bizonyitjak a bibliaban leirt dolgokat tenyek feketen feheren a tudomany nem hazudik

Aki bizonyítékot akart valaha a Bibliára, és a Messiás történetére, annak ezt feltétlen el kell olvasnia! Egyre több olyan lelet került elő a múltban, vagy igazolódott be róla, hogy valódi, melyek a Biblia egyes eseményeihez kapcsolódnak.

Golgota

Láthattuk festővásznon, láthattuk filmben ábrázolva is, azonban az evangéliumokból ismert helyszín, a Golgota pontos elhelyezkedése sokáig heves viták tárgyát képezte.

Feltételezhető ugyanakkor, hogy a Golgota Jeruzsálem egykori városfalain kívül, a nyugati és északi városfal találkozásánál lehetett, a régi, Jaffa és Aszkalon közt haladó kereskedelmi utak mentén. A Golgota feltételezett helye a mai Jeruzsálem óvárosának keresztény negyedében van, ahogy Jézus feltételezett sírja is.

Időszámításunk szerint 135-ben ezen a területen emeltetett pogány bazilikát Hadrianus császár Jupiter tiszteletére és a kereszténység elnyomására.

A bazilika magában foglalja a Keresztút X-XIV. stációjit, Jézus feltételezett sírhelyét és a sziklákat, melyeket a Golgota szikláinak vélnek. Bár a sziklákat az idők során több alkalommal faragták és alakították, a mai napig is jókora rész megvan belőlük.

A Golgota feltételezett szikláit vizsgáló szakértők találtak rajta egy mélyedést, melybe a keresztet állíthatták, és egy nagyobb repedést is. Utóbbi azért különleges, mert egy evangéliumi szövegrész szerint Jézus kiömlő vére egy sziklarepedésen át jutott a mélybe Ádám, az első ember sírjához, tisztára mosva őt. A Golgota-kápolna alatt ezért került kialakításra az Ádám-kápolna az épületben.

Özönvíz bizonyítékai

Biztos, hogy többször is árvíz mosta el Izrael területét, a tudósok csak abban nem tudnak egyetérteni, hogy gyors természeti csapásról, vagy lassú folyamatról volt-e szó.

“Az áradat, amely hétezer évvel ezelőtt elöntötte Izrael földjét, és elnyelt hét kőkorszaki települést, lehetett a bibliai özönvíz prototípusa” – állítja egy brit tengeri régész.

“Leleteink tanúsága szerint a falvak nem természeti csapás következtében néptelenedtek el, hanem a tengerszint lassú, folyamatos emelkedése miatt, ami az egész világon megfigyelhető volt.

Mivel a folyamat igen lassú volt, ez nem volt egy olyan jelentős esemény, amelyre az emberek egész életük folyamán emlékeztek volna”

Közvetett bizonyíték az özönvíz megtörténtére Noé bárkájának megtalálása is.

Noé Bárkája

Napjainkra egyre több olyan bizonyíték kerül elő, melyek arról árulkodnak, hogy a nagy események, amiket az Ó és Újszövetségben leírtak, tényleg megtörténtek a történelem folyamán.

Dr. Oktay Belli az Isztambuli Egyetem professzora is azt vallja, hogy egy korábbi, műholdas felvétel kehet a perdöntő bizonyíték Noé bárkájára.

A hegygerinc valóban hasonlít egy hajótest maradványaira, és sokak szerint a mérete is nagyjából egyezik a Bibliában leírtakkal.

Noé bárkája az a hajó, amely Teremtéstörténetben szereplő özönvíz során segített Noénak és családjának, azok kívül az összes állatfajnak túlélni. A bárka tervét maga Isten adta Noénak.

Az Ararát-hegyen feneklett meg, majd népesítették be újra a Földet az emberek.

A helyszínen többször voltak már régészek és egyéb szakemberek, és bár van vita róla, hogy pontosan milyen struktúra lehet, abban szinte mindenki egyetért, hogy mesterséges.

Sőt, léteznek képek, melyek a bárka belsejében készültek, ahol megkövesedett magokat és állatoknak kialakított “fülkéket” is találtak.

A tenger kettéválasztása

Vörös-tenger mélyén olyan tárgyakat és otthagyott, a kormeghatározás alapján több ezer éves dolgokat találtak, melyek egyértelműen egy hatalmas embertömeggel jöhettek csak a térségbe.

Abdel Muhhamad Gader professzor szerint már közel 400 különböző csontvázat találtak meg, több száz fegyvert és két háborús szekeret. Mindezen régészeti leletek körülbelül 200 négyzetméteres térségben voltak szétszórva a Vörös-tenger alján, egy vonal mentén.

Sehogy sem kerülhettek oda, csakis úgy, ha valós a Bibliában is leírt történet.

Mózes és népe a fáraó serege elől menekült, az Úr segítségével sikerült maguk előtt kettéválasztani a hatalmas víztömeget. Mikor a zsidók átértek, a túlsó partról látták, hogy amikor a fáraó serege próbált átkelni ezen a folyosón a tengerben, egyszerűen az visszaömlött árjuk, és mindenki odaveszett.

Ennek a bizonyítékait találták most meg. Eleve a tény, hogy odavesztek, és megtalálták most a maradványokat, felveti a csoda létét is, mivel ezek szerint a Vörös-tenger vize viszonylag hirtelen ömlött vissza a hadseregre.

Erről így emlékezik meg a Biblia:

“Látta az Úr az egyiptomiak kocsijait közeledni. Megzavarta őket, és a rend felborult.

A kocsikerekek megsüllyedtek, alig jutottak előre. Észrevették a veszélyt az egyiptomiak, és rémülten kiáltozták: „Meneküljünk Izráel elől, mert az ÚR harcol értük Egyiptom ellen!”

De akkor már késő volt…

A tudósok óriási szenzációnak nevezték a mostani régészeti felfedezést. Nem csak a Bibliát magát hitelesíti, de más történeteket is alátámaszthat.

Niceai zsinat helyszíne

A leletekről sokáig senki sem tudott, aztán egy véletlen felfedezésnek hála az emberiség elé tárult… A niceai zsinat helyszínét sokáig senki sem találta.

Mustafa Şahin török régész is teljesen megdöbbent, mivel ő jó ideje kereste már a templomot, de ezidáig nem tudott a nyomára bukkanni.

A legbizarrabb és egyben ironikusabb az egészben az, hogy a légifelvételek valójában 2013-ban készültek, azonban a Bursa kormányzati intézménye nem gondolta fontosnak ezeket a felvételeket, így nem léptek egészen eddig kapcsolatba velük.

Az időszámításunk szerint egy 740-es években történt földrengés elpusztította a templomot, és a tó alá süllyedt, ami körülbelül két-három méterrel a felszín alatt és 50 méterre található a parttól.

Nem kizárt, hogy akár olyan nyomokat is találnak odalenn, aminek köze lehet a Biblia születéséhez. Pontosabban a Bibliába kerülő iratok válogatásához.

A víz alatti ásatás legnehezebb része, hogy a látótávolság néha 10 cm alá esik az intenzív alga és plankton aktivitás miatt.

A víz is hullámzik, ezért nehezen és lassan megy a feltárás, és az elképzelések között szerepel az is, hogy vízalatti múzeumként nyitják majd meg valahogy a romokat a kíváncsi turisták számára.

Frigyláda

Tényleg megtalálhatták a frigyládát titokban? Mi az igazság abból a hírből, miszerint ráleltek a világtörténelem és az egyház egyik legnagyobb történelmi ereklyéjére?

A frigyládáról már beszéltünk nem is olyan régen több ízben is.

Egyesek szerint csupán bibliai fikció, mások szerint valódi tárgy volt, de Salamon templomával együtt megsemmisült, amikor Kr. e. 587-ben a babiloniak elfoglalták Jeruzsálemet.

Egy elhallgatott felfedezésről szóló hír mát állította, hogy megtalálhatták a legendás tárgyat.

Ron Wyatt 1999-ben elhunyt, aki az első volt, aki felfedezte azt a titkos barlangszerű kamrát, ahol a frigyláda lehetett Sőt, a frigyládán vérnyomokat is talált, amiről egy interjúban elcsukló hangon mondta, hogy az csakis Krisztus vére lehetett.

A felfedezésről a mai napig sok a kérdés, és nem bizonyosodott be a teljes mértékű hitele, ezért ez a bizonyíték némiképpen kakukktojás.

Ugyanakkor nagyon sokan hiszik, és meg vannak róla győződve, hogy a felfedezés valódi, csak bizonyos érdekcsoportok megpróbálták eltusolni, elvégre a Frigyláda megtalálása világháborúkat robbanthatna ki, akárcsak Krisztus vére.

Poncius Pilátus Gyűrűje

Egy régész professzor már 50 éve talált egy értékesnek látszó régi római gyűrűt, de csak most fejtették meg: a tulajdonos nem volt más, mint Poncius Pilátus!

A Jordán folyó nyugati partjánál, Herodium közelében találta meg a nevezetes gyűrűt Gideon Forster régész, a Héber Egyetem professzora – írja a Haaretz című izraeli lap.

Csakhogy a gyűrű az évezredek alatt kissé megváltozott, az eredeti bevésett jeleket alig lehetett felismerni. Ezért tartott fél évszázadig, amíg kiderült: nem más, mint Poncius Pilátus volt a tulajdonos

Ez a római helytartó ítélte kereszthalálra Jézust, a keresztény vallás megalapítóját.

Az időszámítás első századában a zsidók állama, mely korábban Nagy Sándor utódainak hellenisztikus birodalmához tartozott, már Róma fennhatósága alatt állt. Ám az értelmiség nyelve a görög volt.

Ezért az Újszövetséget, mely Jézus Krisztus életéről szól, minden valószínűség szerint görög nyelven írta a négy evangélista. Poncius Pilátus gyűrűje azon kevés régészeti emlékhez tartozik, mely ebből a korból fennmaradt, hiszen az elmúlt két évezred szinte folyamatos háborúskodást jelentett azon a földön, ahol Jézus élt és ahol halálra ítélte őt a római helytartó, Poncius Pilátus.

Originally posted 2018-12-24 19:07:27. Republished by Blog Post Promoter