Recseg-ropog a globalizált világ problémáiért nagymértékben felelős baloldali-liberális doktrína

Recseg-ropog a napokon belül kártyavárként végleg megsemmisülő, magát baloldali-liberálisnak hazudó, a demokrácia és jogállam flitteres álruhájában tetszelgő, de valójában a pénzhatalmi világelit céljait szolgáló és profitéhsége kiszolgálása érdekében multikultit, világfalut és szivárványos baromságokat handabandázó anarchia.

Európa és a világ néhány hét alatt megfordult és ma már mindennek az ellenkezőjét cselekszi, ami egy hónapja még büszkén és hetykén hirdetett. Hol van már a határok szabad átjárhatósága, a munkaerő, a pénz és az áru szabad áramlása?

Hát lassan az utcára nem mehetünk ki [email protected], nem hogy átruccanjunk osztrákba egy feketére, leruccanjunk az Adriára egy hosszú hétvégére, vagy átrepüljünk Berlinbe egy sörre.

Persze, lehetett volna ezt a “globalizációt” szebben, jobban, hasznosabban is csinálni, szépen meghúzni az észszerű határokat, kijelölni a biztonságosan járható közlekedési útvonalakat, leszabályozni a lehetőségeket, kiszűrve a káros áramlatokat. De nem!

Akár hogy is ér véget ez a járvány, akár tanul belőle az ember, akár nem, akár lesz vakcina ellene, akár nem, úgy már biztosan nem lesz, mint előtte volt…