Reális veszély lehet az Orbán Viktor elleni merénylet: Célponttá vált a magyar miniszterelnök


Földi László szerint célponttá vált a magyar miniszterelnök, ezért kizárólag neki fenntartott magángép illetné meg őt.

A Magyar Időkben megjelent cikkében arról ír: vannak olyan politikusok, akiknek esetében a támadók abban bízhatnak, hogy eltávolításuk esélyt ad az általuk kívánt politikai fordulatnak. Szerinte ilyen volt a II. világháborúban Winston Churchill brit miniszterelnök, akit a hitleri német vezetés próbált kiiktatni, és ilyen célpont napjainkban Orbán Viktor is.

Meg is magyarázza, miért vált célponttá a magyar miniszterelnök: mert nem ért egyet azzal a vízióval, hogy ne lehessen egy kis országnak saját akarata a „nagyokkal” szemben, és Európát a régi, sokunk által megszokott formájában szeretné látni a következő évtizedekben is.

Képtalálat a következőre: „terrorelhárítási központ”

Földi szerint a célpont elmozdításának eszközei lehetnek „a folyamatos lejáratási kampányok, az esetleg emberi tévedéseinek felnagyítása”, és „különös gondot fordítanak családtagjai és közeli kapcsolatai megfigyelésére is”. De „eredményt el nem érő hecckampányt követően, a célponttá válás logikájába sajnálatosan akár a fizikai megsemmisítés is beleértendő”.

Ha valaki célpont, akkor az őt védő biztonsági szolgálatra is több feladat és felelősség hárul – írja Földi. Kijelenti: a célpont nem utazhat tömegközlekedéssel, az általa használt bármilyen jármű csak és kizárólag az ő szállítására kell, hogy rendelkezésre álljon. Az elmúlt hetek híreivel kapcsolatban az a véleménye, hogy a vállalkozók magángépének igénybevétele túlzott kockázatot rejt, mert nem garantálják a védendő személy biztonságát.

Az egyedüli elfogadható megoldás ezzel a gyakorlattal szemben, ha a célponttá vált magyar miniszterelnök kizárólagosan a neki fenntartott repülőgéppel utazik – közli Földi, aki szerint „kommunikációs zsákutca” ezt „az adófizetők pénze ürügyén” bírálni. Aki ezt teszi, gondolja végig, szeretne-e valaha is valódi célponttá válni – szögezi le

 


Like it? Share with your friends!

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük