Rangos Katalin felébredt: “Orbánnak akár igaza is lehet”

Rangos Katalin (képünkön): „De azért mégiscsak mi az, hogy müezzinekre ébredünk? Ez mégis mindenkiben felkorbácsolja a vért.” (Fotó: Youtube)

Ritka pozitív pillanatok tanúi lehettünk péntek este az ATV A nap híre című műsora közben, amikor a bevándorlásellenes politikája miatt a Fidesznek adott Manfred Weber-i ultimátum kapcsán a párt Európai Néppártból történő esetleges kizárása, kilépése, netán bent maradása került szóba.

A nézők azon kaphatták magukat, hogy váratlanul egy vállaltan baloldali érzelmű beszélgetőtárs, Rangos Katalin szerkesztő-riporter – például ő mosdatta Vonát a Spinoza házban – őszinte megnyilvánulását követhették nyomon. Látszott rajta, hogy szívből beszél, hogy nem akar megfelelni a baloldali buboréklakók kötelezően Orbán-gyűlölő elvárásainak és nem akar megdolgozni a szereplésért kapott tiszteletdíjért sem.

Kissé bátortalanul ugyan, de mégis kimondta, amit minden józan magyar állampolgár a bevándorlásról gondol, pártállásra való tekintet nélkül s amit a statisztikák a számok nyelvén rendre visszaigazolnak. Hogy ma már bizony nem a bal- és jobboldal között van a társadalmi törésvonal, hanem sokkal inkább a bevándorláspárti és bevándorlásellenes erők között.

Rangos Katalin (képünkön): „De azért mégiscsak mi az, hogy müezzinekre ébredünk? Ez mégis mindenkiben felkorbácsolja a vért.” (Fotó: Youtube)
Rangos Katalin (képünkön): „De azért mégiscsak mi az, hogy müezzinekre ébredünk? Ez mégis mindenkiben felkorbácsolja a vért.” (Fotó: Youtube)

A Századvég kutatása szerint a magyarok több, mint 80 százaléka elutasítja az illegális migránsok szétosztását, s a magyarok több, mint 90 százaléka azt vallja, hogy nem bevándorlással, hanem családpolitikával kell kezelni a demográfiai problémákat.

Rangos Katalin ki merte mondani, hogy Orbán Viktor karakán ember, akinek tartása van, aki kiáll az elvei mellett. Szó szerint: „Sok mindent gondolok Orbán Viktorról, de azt nem, ha azt mondják neki, hogy ezt, meg ezt hajtsd végre és akkor maradhatsz [a Néppártban]. Szerinted olyan alkat, aki erre azt mondja, igen?” Majd folytatta: „Orbán Viktor tényleg akar valamit. Hát ő most már tényleg Európában utazik.

De azért mégiscsak mi az, hogy müezzinekre ébredünk?

Ez mégis mindenkiben felkorbácsolja a vért. Szerintem ő arra gondol, hogy tud szövetségeseket találni Európában, hogy a schengeni belügyminisztereken keresztül valami újat forraljon ki. Van egy olyan érzésem, de lehet, hogy ez csak ilyen női vacakolás, hogy ebben neki akár igaza is lehet.”

Rangos Katalin legyőzte önmagát, összeszedte az erejét, hogy egy pillanatra fellebbentse a fátylat arról, hogy gondolkodik a bevándorlásról a baloldali ember, akinek nem fűződik érdeke a migrációs hazugságvilág mindenáron való ellenzéki kiszolgálásához.

Mert tudja ő is, hogy az rossz nekünk, hogy az az emberek ellen való. Aki nemcsak zárt ajtók mögött vallja be, hogy ő is félti a családját, aggódik szerettei biztonságáért és vágyik az otthona megszokott melegére, egy keresztényi országban kiszámítható távlatokat nyújtó jövőre. Aki éppen úgy gondolkodik, mint minden más józan magyar ember.

És a nyilvánosság előtt is meg meri fogalmazni, hogy Orbán Viktor akar valamit, ráadásul jót, s egyáltalán nem azt, hogy reggelente müezzinek imára hívó szavára ébredjünk. A kamerák előtt el meri ismerni, hogy a miniszterelnök nem patás ördög, s amiért négy éve egyfolytában küzd az Európai Unióban, az igenis a magyarok érdeke. Rangos az adásban ki merte mondani, hogy „ebben neki akár igaza is lehet.”

Mennyivel előrébb járnánk, ha a tisztán egyéni hatalmi érdekektől vezérelt ellenzéki politikusok legalább a bevándorlás kérdésében a magyarok érdekeit képviselnék Brüsszelben. Rangos vallomása mutatja, hogy saját szavazóik többsége is ezt szeretné. Mégis tesznek rájuk.

Milyen aktuális a márciusi ifjak üzenete Petőfi tollából. Mert „Kinek drágább rongy élete, Mint a haza becsülete”, csak az viszonyul így saját szavazóihoz.