Rákot okozhatnak a vezeték nélküli fülhallgatók a tudósok szerint

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Nagy a baj, a Nemzetközi Rákkutató Ügynökség a “valószínűleg rákkeltő” kategóriába sorolta őket…

A mobiltelefonok káros hatásairól már rengeteg kutatás készült, de nem mindenki fogadja el az eredményüket, ugyanis nem született olyan egyértelmű bizonyíték, konklúzió, ami alátámasztaná az elméletet.

A téma azonban újra és újra előjön, ám ezúttal nem a telefonok, hanem a vezeték nélküli fülhallgatók esetében.

A modern telefonos kiegészítőket azért tartják veszélyesnek, mert magas rádiófrekvenciás sugárzást bocsájtanak ki, ami különösen veszélyes lehet az arra érzékenyebben reagáló emberekre, a kisgyerekekre, illetve a terhes nőkre.

Éppen ezért, negyven ország, nagyjából 250 kutatója már alá is írt egy petíciót, amit eljuttattak az Egészségügyi Világszervezethez (WHO), melyben 9 pontban kérik a veszélyes elektromágneses sugárzás hatásainak mérséklését, illetve az emberek szélesebb körű tájékoztatását.

A WHO szerint az egésszel csupán annyi a baj, hogy az általuk felsorakoztatott, tényként közölt állításokról, egyelőre nincs teljesen biztos tudományos álláspont.

Annyi viszont tény, hogy a Nemzetközi Rákkutató Ügynökség a “valószínűleg rákkeltő” kategóriába sorolta az EMF-et, ami sokak szerint okozhat még neurológiai rendellenességet és DNS-károsodást is.

A pontos „diagnózis” felállításához azonban jóval több kutatásra lenne szükség a témában, és könnyen lehet, hogy a nemzetközi irányelveket és szabályozásokat is át kellene írni.

Addig is, míg ezek meg nem történnek, a kutatók azt javasolják, hogy óvatosan használjuk az ilyen eszközöket, és inkább válasszunk vezetékes fülhallgatót, ha tehetjük.

Forrás

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel