Rákkeltő felvágottak, színezett üdítők, viasz az almán: így teszi tönkre a beleinket az élelmiszeripar! 

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Profittal bélelt halálos üzletpolitikát űznek, emberéletek millióit sodorva veszélybe? Az élelmiszer legkárosabb trükkjei, amivel napi szinten vernek át mindenkit.

Tudtad, hogy az almára viaszréteget tesznek, vagy hogy a felvágottak egy jelentős része vegyszerezett, vagy kémiai fürdetésen esik át, ami akár rákeltő anyagokat is jelenthet, kimutathatóan?

Az élelmiszeripar eladta a lelkét az ördögnek, legalábbis részben biztosan.

A profit mindenek felett áll, ráadásul olyan mértékben, hogy azt elképzelni sem tudjuk.

A majonézek egy jelentős része szintén ártalmas, akárcsak a muffinok – a bolti előre elkészített bezacskózott változatok – mivel ezekben még műanyag származékokat is kimutattak.

Megtudtuk a szakemberektől, hogy a gyümölcsök felületét valóban viaszanyagokkal fedik be, amik az eltarthatóság időtartamának meghosszabbítását szolgálják.

Arra a kérdésünkre, hogy lehetnek-e ezekben a viaszrétegekben egészségre káros anyagok, azt a választ kaptuk, hogy a citrusfélék felületére felvitt anyagok tartalmazhatnak gombaölő szert is (persze nem mind).

Minél összetettebb egy élelmiszer, annál többet “csalnak” vele az élelmiszeriparon belül.

A margarinok összetett élelmiszerek, amelyek alapanyagait növényi olajok, zsírok alkotják (pl. napraforgó olaj, repceolaj, len olaj vagy akár pálma olaj), de viszonylag nagy mennyiségben tartalmaz (15 – 30 %) vizet, valamint különböző adalékanyagokat.

Rengeteg a hamisított, úgynevezett “lögybölt” méz is, melyek ilyen-olyan hígított, vegyszerekkel és mesterséges adalékanyagokkal telepakolt masszák.

Ezek kvázi mindennek nevezhetők, csak igazi méznek nem.

A rákkeltő felvágottak egy külön műfaj, talán itt vannak a leghalálosabb átverések az egész élelmiszeriparon belül.

A FELDOLGOZOTT vagy ultrafeldolgozott vörös húsokról mára már a WHO – Egészségügyi Világszervezet – is kimondta, hogy rákkeltőek lehetnek, és nem javasolt nagyobb mennyiségben való fogyasztásuk.

A húsipar ugyanis igazi boszorkánykonyha.

Rákkeltő vegyi fürdetésen esnek át bizonyos húsok, miután péppé darálják őket, szintetikus anyagokkal “tapasztják” azokat össze.

Ezek kis mennyiségben vannak jelen a termékekben, de értelemszerűen hosszú évek alatt nem ürülnek ki az ember szervezetéből, ezért felhalmozva rákosodást indíthatnak el az emberi emésztőrendszerben.

A fogyasztók számára azt tanácsoljuk, hogy minden élelmiszerről, amit megvásárolnak, előzetesen tájékozódjanak. Ezt legkönnyebben a termékek jelölésén feltüntetett adatok segítségével tehetik meg, amelyek minden fontos információt tartalmaznak.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel