Ráeresztették a mesterséges intelligenciát az internet sötét oldalára, és komplett pszichopata vált belőle

raeresztettek a mesterseges intelligenciat az internet sötet oldalara es komplett pszichopata valt belőle
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói olyan fotókat mutattak a mesterséges intelligencia algoritmusának, amelyen emberek haltak erőszakos halált. Aztán elé tették a Rorschach-tesztet.

Sok negatív dolgot lehetett már hallani annak kapcsán, hogy a mesterséges intelligencia veszélyes lehet az emberiségre: elég csak Stephen Hawking jóslatára vagy Elon Musk véleményére gondolni. Ugyanakkor vannak olyanok is, akik úgy vélik, az emberiségnek előnye származhat a gondolkodó robotokból.  A mesterséges intelligencia veszélyeire figyelmeztet már a Google egyik alapítója is. Ezúttal a Massachusettsi Műszaki Egyetem kutatócsoportja is beszállt a vitába, méghozzá egy elég erős kísérlettel.

Az IFLScience beszámolója szerint az MIT tudósainak sikerült megalkotniuk a világ első pszichopata mesterséges intelligenciáját. És ehhez igazából semmi extrát nem kellett tenniük. El is nevezték gyorsan Normannek, a Psycho című film főszereplője, Norman Bates után.

A szakemberek azokat a Redditen található fotókat mutatták meg a gépnek, amelyeken azt látni, hogy a rajta szereplő emberek szörnyű halált halnak. A kísérlet célja az volt, hogy megnézzék, az algoritmusba tápálát adatok miként változtatják meg a kimenetelt. Az algoritmus feladata így csupán annyi volt, hogy megnézze a képet és megmondja, mit lát rajta. Ezek után elvégeztették vele a Rorschach-tesztet, hogy megnézzék, mit “lát bele” az elé tett képekbe. Az eredmény eléggé ijesztő lett.

Míg az alábbi képet egy átlagos mesterséges intelligencia úgy írja le, hogy emberek állnak egymással szemben, Norman szerint itt épp egy emeleti ablakból ugranak ki.

Ez utóbbin egy baseballkesztyű fekete-fehér fotója látható (gondolja a mesterséges intelligencia), Norman szerint viszont “egy férfit fényes nappal lőnek agyon egy gépfegyverrel.”

 

Ehhez képest az, hogy ezen a képen egy embert lát, akit épp egy tésztakészítő gépbe tesznek bele, szinte már barátinak hangzik.

 

A kutatók szerint mindez azt bizonyítja, hogy az adatoknak nagyobb a hatásuk, mint az algoritmusnak.

[display-posts orderby=”date” title=”Kapcsolódók:” tag=”Robotok-MI”]

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel