Puzsér: Vágó István médiahazugsága romboló és országnyomorító

A hazai oktatásban megfellebbezhetetlen követelmény a lexikalitás, a tanulás egyet jelent fölösleges adatok értelmetlen magolásával, így a diákok talán megjegyzik, hol született, hová járt iskolába és hol halt meg Arany János.

„Nem a lexikalitással van baj, hanem a lexikalitás kizárólagosságával. A hazai oktatásban megfellebbezhetetlen követelmény a lexikaltiás, a tanulás egyet jelent fölösleges adatok értelmetlen magolásával, így a diákok talán megjegyzik, hol született, hová járt iskolába és hol halt meg Arany János, talán évekkel később is fel tudják idézni két-három versének a címét, viszont képtelenek elhelyezni a magyar vagy az egyetemes irodalom történetében, képtelenek megérteni a jelentőségét, képtelenek összevetni akár Ady Endrével, akár Geszti Péterrel. Arany Jánosból, akinek az életműve szerves kultúra, így válik Arany János, akinek az életműve merő jelentéktelen adat. Kár csodálkozni, miért nem lesznek kultúrát szerető emberek azokból, akikkel az oktatási rendszer meggyűlölteti az olvasást és az irodalmat.ga1.gif

Az elmúlt negyven év során egyetlen hely létezett, ahol ezek az adatok hasznosnak bizonyultak: Vágó István épp műsoron lévő műveltségi vetélkedője. Vágó István a rendszerváltás előtt és után is első vonalas tévésztár lehetett, mert személye rendszerek felett legitimálta ezt a degenerált működést.ga1.gif

Vágó István volt az első magyar nyelvű lexikon, amely lábakat és karokat növesztett, hogy fülében a fülessel, kezében a helyes válaszokkal eljátssza egy országnak a kvízprofesszort. Vágó István azt mondja, hogy ő a kvízprofesszori címet visszautasította. Én azt mondom, hiába utasította vissza, ha minden gesztusával kiszolgálta, és minden pillanatban fürdőzött benne. Vágó István azt mondja, nem használt semmilyen segítséget a helyes válaszokat illetően. Én azt mondom, hogy amit Vágó István állít, az teljesen ellentétes a kereskedelmi televíziózás működésével. Vágó István azt mondja, hogy ő nem élne vissza a közönség bizalmával. Én azt mondom, hogy ennek a kijelentésnek az igazságtartalmát bárki ellenőrizheti, ha megnézi Danny Blue és Vágó István közös médiahazugságát, ahol a mentalista[!] Vágó István gondolataiban[!] olvas.

A fenti link nyomán feltáruló videóban bizonyítást nyer, hogy a természettudomány kamu: Vágó István, a Szkeptikusok[!] Társaságának elnöke[!] egy olyan ostoba szélhámossághoz adja az arcát, mint a szcientológia, a lapos Föld vagy a gyíkemberek titkos világuralma. Persze nincs ebben semmi meglepő, hisz Vágó István kvízprofesszorságának mítoszával hitelesített már multi-level marketinget, hitelközvetítő céget és szélsőséges politikai pártot egyaránt.

Vágó István médihazugsága két okból is romboló és országnyomorító hatású. Először is: Vágó István évtizedeken át, mindennapos intenzitással, országos frekvenciákon sztárolta a lexikalitást. Vágó István most azzal mosakszik, hogy ez csak egy szerep volt, amire az RTL producerei utasították, és amiért ő legfeljebb csak annyira felelős, mint Mensáros László Hamlet, a dán királyfi tetteiért. Nos, azt hiszem, ideje megvonni a mérleget: hány magyar ember gondolta Mensárosról, hogy ő Hamlet, és hány magyar ember gondolta Vágóról, hogy egy megfellebbezhetetlen tudású kvízprofesszor, aki minden elhangzó kérdésre tudja a helyes választ. Jellemző magatartás a tévécsatornára való mutogatás, a felelősség teljes szétkenése, én azonban úgy gondolom, hogy az évtizedes hazugságok nem dőlnek be maguktól – azokat fel kell tárni, és le kell velük számolni. Másodszor pedig: Vágó István legendás műveltségével és intellektusával multi-level marketinget, gyorskölcsönt, Danny Blue-t és Gyurcsány Ferencet sózott Magyarországra – ez pedig jól jelzi a kvízporfesszorság tartalmi és erkölcsi hitelét. Vágó István kvízprofesszorsága annyira valódi, amennyire a piramisjáték sikeressé tesz, amennyire az uzsorahitel felvétele jó pénzügyi döntés, amennyire egy mentalista az ember gondolataiban olvas, vagy amennyire Gyurcsány Ferenc megmentette a baloldalt, és jobb hellyé tette Magyarországot.

Vágó István számon kérte rajtam, miért nem linkeltem azt a bejegyzését, amelyben kijelenti: azért nem perel be, mert nem hajlandó a bíróságon egy levegőt szívni velem. Nos, ez náci beszéd: goebbelsi dehumanizálás. Igyekszem nem tulajdonítani túl nagy jelentőséget annak, hogy Vágó István vénségére úgy beszél, mint egy náci, de reklámot sem áll szándékomban kelteni ennek.

Vágó István menekül a kvízprofesszorságból: azt állítja, hogy őt ebbe a szerepbe kényszerítették. Csakhogy Vágó Istvánt évtizedeken át ezzel a szereppel azonosította Magyarország. A kvízprofesszorságnak már nincs gazdája, holott Vágó István igen nagy presztízst köszönhetett ennek a jól csengő kamunak a magyar nyilvánosságban. Amikor aztán az ebül szerzett jószág elveszni látszik, máris mindenki hibás, csak az nem, aki kvízprofesszornak hazudta magát négy évtizeden át.”