Putyinnak elege lett az Ukránok játékából! Kemény lépések jönnek

Vladimir Putyin orosz elnök aláírta azt a rendeletet, amely lehetővé teszi Oroszország számára a szankciókat az ukrán vállalatok és magánszemélyek ellen, válaszul az Oroszország elleni ukrán szankciókra.

A Kreml honlapja a rendeletet “A barátságtalan ukrán akciókra adott válasznak” nevezi, melynek célja az Oroszországgal szembeni szankciók ellensúlyozása, valamint a “nemzeti érdekek védelme”.

Az orosz kormány elrendelte, hogy “meg kell határozni azon magán és jogi személyek listáját, amelyek tekintetében különleges gazdasági intézkedéseket alkalmaznak” , és “meghatározza az egyénekre és a jogi személyekre alkalmazandó különleges gazdasági intézkedéseket” – írja a Russia Today.

Ukrajna 2014 februárjában szabott ki szankciót 1.228 orosz személy és 468 jogi személy ellen. Ebben vannak orosz tisztviselők, politikusok, üzleti vezetők és újságírók. Kijev számos orosz médiát és televíziós csatornát is betiltott.

Az ukránok pár napja jelentették be, hogy újabb két tévé adót fognak szankcionálni, melyek szerintük oroszbarát propagandát sugároznak.