Putyin: az Egyesült Államok szabályok nélküli “ketrecharcot” folytat a kereskedelmi háborúkban

putyin.jpg

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a nemzetközi színtéren vívott kereskedelmi háborúkban az Egyesült Államok “ketrecharcot” folytat.

Sajnos kereskedelmi háborúk zajlanak szerte a világban. Folyik a szabályok nélküli küzdelem, amelynek egyik eszköze a megfélemlítés és a törekvés arra, hogy nem piaci eszközökkel semmisítsék meg a versenytársakat”

putyin.jpg

– mondta Putyin szombaton Tádzsikisztánban az Ázsiai Együttműködési és Bizalomerősítő Konferencia (CICA) csúcstalálkozóján. Az orosz elnök kiemelte: soha nem volt még olyan fontos, hogy közös erőfeszítéssel találjanak kiutat ebből a helyzetből.

Putyin nemcsak az Oroszország elleni szankciók miatt bírálta az Egyesült Államokat, hanem ismételten felemelte szavát a Kínával szemben folytatott kereskedelmi háború ellen is.

A dusanbei csúcstalálkozón Hszi Csin-ping kínai elnök fogadkozott, hogy országa békés fejlődési utat fog követni, fenntartja a multilateralizmust és a minden fél számára előnyös megközelítésekre fog törekedni.

A CICA csúcstalálkozóján Kína és Oroszország mellett Afganisztán, Azerbajdzsán, Irán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Katar és Törökország, valamint más tagállamok vezetői, illetve képviselői vettek részt.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Mihail Klimentyev