Plüssmaciba rejtett repeszbombákkal akart gyerekeket felrobbantani egy iszlamista

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nemrég nyilvánosságra hozott beszámolója szerint komoly terrortámadást sikerült elhárítaniuk februárban, miután többek között egy gyermekeknek szánt, plüssmackóba rejtett repeszbombát sikerült hatástalanítaniuk.

A jelentés szerint az iszlám hitre áttért és bevallottan ISIS-rajongó Wesley Dallas Ayers összesen hat robbanóeszközt szórt szét Dél-Karolinában, melyek közül három aktív detonációs szerkezettel volt ellátva.

Az egyik szilánkokkal és csavarokkal megtöltött bomba ráadásul egy világító szemű plüssmackóba lett elhelyezve az úttest szélén annak reményében, hogy majd egy vagy több gyermek elmozdítja azt, ezáltal működésbe hozva a szerkezetet. A többi két repeszbombán az Iszlám Államot támogató szlogenek voltak olvashatóak.

A tragédiát egy járókelő előzte meg azzal, hogy gyanút fogott a játék külleme miatt, és azonnal értesítette a hatóságokat. Az aktív szerkezettel nem rendelkező bombákra olyan feliratokat írt Ayers, miszerint a környék már nem biztonságos többé.

Az incidens után az FBI házkutatást is tartott, ahol többek között egy robbanómellényt és bombák készítésére alkalmas eszközöket találtak. Az FBI közlése szerint az elkövetőt 30 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.