Píszí-dili: Egy vak férfi beperelték a Playboyt, mert diszkriminálja őt és a többi vakot

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A látássérült amerikai Donald Nixon szerint a nyuszis magazin diszkriminálja a vakokat és gyengén látókat, ezért beperelte a céget – adta hírül a The Sun. Az törvény mellette áll.

A férfi pert indított a cég ellen, mert nem élvezheti az online oldalt. Donald Nixon szerint a Playboy weboldala nem kompatibilis a vakoknak tervezett képernyőolvasó szoftverrel, ezért diszkriminálják őt, illetve sorstársait, és ezzel megsértik az amerikai fogyatékossági törvényt.

20180419carmen-electra5.jpg?w=644&h=600
Forrás: Carmen Electra / Instagram

A férfi azt szeretné elérni, hogy a bíróság kötelezze a vállalatot, hogy weboldalait a vakok számára is tegye elérhetővé.

A képernyőolvasók lehetővé teszik, hogy a weboldalakat egy beszédszimulátor felolvassa, vagy egy Braille-kijelzőn keresztül olvashassák el a vakok és gyengén látok is.

20161209pamela-anderson-elso-es-legutobb
Forrás: Playboy

Bárkit, aki megsérti az amerikai fogyatékossági törvényt, akár 78.000 fonttal, közel 28.5 millió forinttal is megbírságolhatnak. A Playboy egyelőre nem kommentálta a hírt.

 

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel