Parlagfű: olyan pozitív hatásai lehetnek, mint a kannabisznek: rejtett csodaszer, amiről a gyógyszerlobbi mélyen hallgat

A gyógyszeripari érdekek és a pénz állja útját annak, hogy széles körben beszéljenek róla, valójában pont ezért démonizálják annyira?

Parlagfű.

A mai Magyarországon és a világ számos pontján tűzzel-vassal harcolnak ellene, irtják, holott egyre több tanulmány lát napvilágot, mely azt mutatja, hogy valójában hasznos is lehet az emberi szervezet számára.

Sőt!

Nem véletlen ragadt rá a régiek idejében még az Isten nektárja kifejezés. Ha annyira káros lenne, nem nevezték volna el így, hisz a vidéki parasztemberek, parasztorvosok bölcsebbek voltak annál.

Mára egyre több szakember javasolja és fedezi fel a jótékony hatásait, amit sokak gyanúja szerint épp egyes gyógyszeripari érdekek miatt hallgatnak el.

Ez a gyógynövény igazolja a közmondást:

„Kutyaharapást szőrivel”.

Használatának eredményeképpen eltűnik a bő orrváladék és a túlzott nyálelválasztás, az égő, viszkető érzés az orrban és a szemben, valamint a bőr egyéb területein.

Erősíti a májműködést és egyben tisztítja a májat: segít méregteleníteni a szervezet legnagyobb méregtelenítő szervét. Rendszeres használata képes megszüntetni a máj elzsírosodását.

Féregűző, csökkenti a candida fertőzést.

Fokozza a vele együtt beadott növények, gyógyszerek hatékonyságát.

A tápcsatorna teljes hosszában szünteti a hurutokat, lerakódásokat, az erjedő, rothadó és egyéb gázképző folyamatokat.

A parlagfű ősi gyógynövény, a latin neve (Ambrosia Artemisiifolia) egyenesen arra utal, hogy ez a görög mitológiából ismert ambrózia, a halhatatlanság nektárja.

A népi gyógyászat évszázadok óta univerzális csodaszerként használja, gyógyítja a rákot is, méghozzá az őssejttermelés fokozásával.

De akkor miért allergiás rá oly sok ember?

Nos, egy kutatás kiderítette, nem magára  parlagfűre vagyunk allergiásak, hanem a pollenjein kialakuló különféle szennyezett molekulákra, amik irritálják a légzőrendszerünket, felszívódhatnak a nyálkahártyán.

Ezt pedig a nehézfémek okozzák, melyek tulajdonképpen az egyre erősödő légszennyezés útján jutnak a levegőbe, majd tonna lerakódva a növényekbe.

Gondoljatok csak bele:

A parlagfű évezredek óta velünk volt, mégsem volt ennyi beteg, allergiás ember…

Valakiknek tehát érdekében állhat a parlagfű démonizálása.