Pánik Brüsszelben! Minden eddiginél erősebb, hármas szövetség alakul hazánkkal, a migránsok megállítására


Együttműködést kezd az illegális migráció ellen Németország, Ausztria és Olaszország – jelentette be Horst Seehofer német belügyminiszter és Sebastian Kurz osztrák kancellár. Berlin és Bécs pedig rendőröket küld Albániába a határvédelem megerősítése érdekében.

Horst Seehofer az osztrák kormányfővel közösen tartott tájékoztatóján közölte, hogy Matteo Salvini olasz belügyminiszter kezdeményezésére
Róma, Bécs és Berlin együttműködést kezd a biztonság, a terrorizmus elleni küzdelem és az illegális migráció területén.

Sebastian Kurz hangsúlyozta, hogy létre kell hozni az illegális migráció ellen harcolni akarók tengelyét.
Ehhez a törekvéshez kapcsolódik a három ország regionális együttműködése.

Majd hozzátette, hogy hatalmas változás történt az illegális migráció megítélésében 2015-2016 óta, amikor még erős ellenállásba ütközött a “nyitott határok politikája” elleni személyes fellépése.
Most már viszont rendkívül széles és nagy a külső határ védelmét a középpontba helyező osztrák álláspontot támogató országok tábora – jelentette ki az osztrák kancellár.

Seehofer pedig tudatta, hogy Albánia egyre inkább a migráció alternatív útvonala, ezért segíteni kell a helyi hatóságoknak.

Kurz azt mondta, hogy a balkáni migrációs útvonalat ugyan sikerült lezárni a 2015-ben elmélyült válság idején, de
ismét növekedik az érkezők száma Görögországban,
és új fejlemények mutatkoznak az albán útvonal mentén.

Fontos, hogy ne várjunk a katasztrófa bekövetkeztéig, mint 2015-ben, hanem időben megtegyük az ellenlépéseket, ezért Ausztria is támogatja rendőrökkel Albániát – tette hozzá.

A júliusban kezdődő osztrák soros uniós elnökség programjáról beszélve, a kancellár közölte, hogy
meg kell erősíteni a Frontexet. Az EU-s határ- és partvédelmi ügynökségnek nagyobb személyzettel és több pénzzel kell rendelkeznie, mindenekelőtt pedig szélesebb jogkörrel.

Horst Seehofer hangsúlyozta, hogy teljes mértékben támogatja az osztrák törekvéseket.


Like it? Share with your friends!

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük