Pálosok titkos kódja, az ősmagyar eredet kulcsa: A Pilisszántói Szent kő

A sokat vitatott régészeti lelet lehet a magyarságunk legfontosabb történelmi “lenyomata”…?

Máig nem adta meg az összes titkát a Pilisszántón talált különleges Szent Kő.

Egy régi, helyi temetőben találtak rá eredetileg valamikor a 2000 szeptemberében, és hamar kiderült, hogy egy nagyon értékes leletről van szó, ami a Pálosokhoz fűződik, köthető.

Ez ugyanis egy különleges Pálos Keresztes Kő volt tulajdonképpen.

A kődarab ráadásul a magyar pálosok megszületésének a bizonyítéka és egyetlen tárgyi tanúja, mert a rendet alapító Özséb sírkövének egy darabkája lehet.

A környéken más hasonló vésetekkel díszített, de jóval kisebb töredékek is előkerültek, a Keresztes Kő további darabjait eddig nem sikerült megtalálni.

Sokan egyfajta szakrális, vagy spirituális szerepet és erőt is tulajdonítottak a kőnek a megtalálása óta, de a Pálos legendák némelyike is homályos utalást tesz arra, hogy a sírkő, és annak egyes darabjai, és úgy általában egyes pálos ereklyék gyógyító célt is szolgáltak.

A kővel kapcsolatban aztán az elmúlt lassan 20 évben több tucatnyi esetben tapasztaltak furcsaságokat, amik a fentieket alátámasztották.

Ez az egész Pilist átjáró energia tette szakrális központtá a térséget, ahová még ma is sokan szerveznek zarándoklatokat, hogy feltöltődjenek a Föld vagy a kozmosz energiáival.

Hogy érthető legyen a dolog: a kőnek állítólag olyan lélektani hatása van, amely során azoknak, aki pozitív gondolatokkal közelednek felé, a kő felerősíti pozitív érzéseit, míg a negatív ellenérzések tapasztalása esetén (hogy ezt a kő miként oldja meg, nem tudni) migrénes fejfájást okoz.

A kő különlegességé továbbá az is adja, hogy a régészek szerint ilyen motívumú lelet Magyarországon még nem került elő, de máshol sem.

A kereszt, mint motívum különösen érdekes, sokak szerint a magyar kereszténység ősiségére is választ adhat, ha sikerült a Pilisszántói Keresztes Kő “kódját” megfejteni.

Ehhez azonban szükség lenne arra, hogy a kő hiányzó darabkáig valaha megtalálják.

Nem tudjuk ugyanis pontosan, hogy milyen keresztet tiszteltek a pálosok, és azt sem, hogy az hol állhatott.

Egyesek sejtése szerint a szántói szent kő hajdanán a pilisszentkereszti főkolostorban vagy annak közelében állhatott, de ezek egyelőre csak meg nem erősített találgatások.

Az igazságot talán csak az idő hozza majd el, amikor újabb darabok kerülnek elő…

Originally posted 2019-05-27 19:12:00. Republished by Blog Post Promoter