Özönlenek a migránsok az új trükkel Németországba, még utoljára rákapcsolnak, mielőtt zárulnak a kapuk


A német hatóságok 2015 januárja óta mintegy 322 ezer családegyesítési vízumot adtak ki – jelentette hétfőn a külügyminisztérium adataira hivatkozva a Bild című német lap.

  • 2015-ben 72 681,
  • 2016-ban 103 883,
  • 2017-ben 117 992,
  • az idei év első negyedévében pedig 27 551 ilyen beutazási engedélyt állítottak ki

A legtöbb ilyen dokumentumot, az összes 41,37 százalékát szíriai állampolgároknak hagyták jóvá. Őket az irakiak követik, akik a beutazási engedélyek 7,55 százalékát kapták meg.

A lap kiemeli: nem tudni, hogy a 2015 eleje óta Németországba érkezett 1,8 millió ember közül hányan kérték még, hogy családtagjaik csatlakozhassanak hozzájuk. A Bild emlékeztet arra, hogy augusztustól a kiadott családegyesítési vízumok számának csökkenése várható, mert jövő hónap 1-jétől csak a szűk értelemben vett család tagjai, vagyis a házastársak és gyerekeik kaphatnak családegyesítési vízumot és legfeljebb havonta ezer ilyen beutazási engedélyt adhatnak majd ki a hatóságok.

Ha az egyik hónapban nem használják fel az ezerfős kvótát, a fennmaradt üres helyek száma áttolódik a következő hónapra, de ez a stratégia csak az új törvény életbelépését követő 5 hónapon keresztül lesz érvényben. A német sajtó információi szerint már a törvény jogerőre emelkedése előtt 26 ezer migráns kérelmezte a családegyesítést, szóval bőven fognak még Németországba érkezni, nem kell attól tartani, hogy a havi 1 000 fős kvóta kitöltetlen marad.


Nem csoda hogy Merkelnek rettegnie kell, mivel rohamosan erősödik a bevándorlás ellenes AFD

A kérvények elbírálásában figyelembe veszik a társadalmi integráció területén nyújtott „teljesítményt”. Az elbírálásban biztonsági szempontokat is érvényesítenek, így nem kaphatnak engedélyt a beköltözésre a többi között olyan emberek, akik súlyos bűncselekményt követtek el, vagy akiket a terrorcselekmény elkövetésére hajlamosnak tartott, közveszélyes személyek között tartanak számon. Különleges helyzetekben viszont még a potenciális iszlamistáknak is megengedik, hogy családegyesítést kérelmezzenek, ha garantálják, hogy sem ők, sem a rokonaik nem jelentenek fenyegetést.


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük