Orwell 2020: A polgárok korlátlan megfigyelését vezetheti be az EU és Franciaország

1200x801
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Arra kérik a Szilícium-völgy óriás technológiai cégeit, hárítsanak el minden blokkolást és tegyék lehetővé a nyomkövetést a járvány elleni védekezés jegyében…

PROBLEM – REACTION – SOLUTION
A franciák egy kontaktok lekövetésére szolgáló alkalmazást is kifejlesztettek, amit május 11-én mutatnak majd be, amikor az országban elkezdik feloldani a tilalmakat.

Az EU progresszív politikusait egyáltalán nem zavarja ez, még akkor sem, ha már maga a gondolat is aggályos a személyiségi jogok viszonylatában.
Franciaország és az Európai Unió az emberek nyomon követésének központosított megközelítését támogatja, amelyben az adatokat kormányzati szervereken tárolják és az állami egészségügyi szolgálatok ellenőrzik.

Ez azt jelenti, hogy akinek hozzáférése van az adatokhoz, az pontosan lekövetheti, hogy ki mikor hol járt, mit csinált kivel találkozott, sőt ezeket az adatokat gyakorlatilag örök időkig is őrizhetik.

Az Apple operációs rendszere jelenleg ezt a fajta követést nem teszi lehetővé, a Bluetooth funkciója megakadályozza az állandó háttérkövetést, ha az adatokat az eszközön kívülre akarják küldeni.

Franciaország állítása szerint a magánélet ilyen fokú védelme megakadályozza, hogy a kormány a kapcsolatfelvételi alkalmazást lefejlessze.

“Arra kérjük az Apple-t, hogy szüntesse meg a technikai akadályt, hogy lehetővé tegyünk egy szuverén európai egészségügyi megoldás megalkotását, amely összekapcsolhaatná az egészségügyi rendszereket” – mondta a francia digitális miniszter, Cédric O. a Bloomberg News-nak.

Kötelezővé egyelőre nem merik tenni az alkalmazást, azzal próbálják elfogadhatóbbá tenni az egyébként legfeljebb diktatúrákban elfogadott ötletet, hogy “önkéntessé” tennék az applikáció letöltését, és bevallásuk szerint a járványhelyzet vége után le kell állítani a használatát.
Egy közel 300 adatvédelmi szakértőből álló csoport arra figyelmezetet, hogy ez az egész elhozhatja egy személyes megfigyelésken és lekövetéseken alapuló kémállam lérejöttét.

“Aggódunk amiatt, hogy a válság egyes megoldásai olyan rendszereket eredményezhetnek, amelyek lehetővé teszik a társadalom példátlan megfigyelését. “– írják ebben a nyílt levélben.

Forrás: France Says Apple Bluetooth Policy Is Blocking Virus Tracker
Forrás: VilágHelyzete facebook

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel