Őrület Kanadában: Itt a baba, akinek 3 szülője van

Úgy tűnik, Kanadában annyira túltolják a “progresszivitást”, hogy lassan már azt sem tudják, hova tették hirtelen a józan eszüket.

Egy Új-fundlandi bíró egy nő és két férfi szerelmi háromszögének egyaránt szülői státuszt ítélt, miután azok bíróságon követelték, hogy a tavaly született babának egyaránt szülei akarnak lenni. Ilyen döntés még sosem született Kanadában.

Három éve hármasban

Robert Fowler bíró a Re CC nevű ügyben úgy ítélte meg, hogy helytálló az az érvelés, mely szerint a nő két férfivel történő szerelmi kapcsolata “stabil és állandó” 2015 júniusa óta (!).

Egyik fél sem házas, s miközben az anya kiléte világos, azt nem tudni, hogy ki a biológiai apa – fogalmazott a bíró, aki láthatóan nem ismeri a szülői teszt lehetőségét.

Az Új-fundlandi közhivatal elsőre elutasította a trió kérelmét, mert a jogszabályok csak két szülő bejegyzését teszik lehetővé a gyerek születési anyakönyvi kivonatában. A bíró ezt írta felül, mert

szerinte a “gyerek érdeke leginkább a hármas szülőség”. így egy “stabil és szerető családban nőhet majd fel”.

Melegházasság után meg sem lepődünk

Persze a tradicionális családmodellt védő szervezetek igyekeztek tiltakozni a döntés ellen. Ezzel ugyanis korlátlanná vált a szülőség bejegyeztetése, így bármilyen formában kezdeményezhetik a gyerekek feletti abszolút fennhatóságot. A józan ész azt diktálná, hogy egy természetes családban nőjenek fel a gyerekek. Bár ezt a melegházasság intézménye már korábban felülírta.

Ezt követően csak idő kérdése volt, hogy mikor jutnak el eddig a pontig. Hiszen az azonos nemű szülők esetében a biológiai szülő igénye is értelemszerűen több esetben felmerült a babák felett.