Oroszországban hazafias katonai táborba vihetik átnevelni a liberális agymosáson átesett fiatalokat


Oroszország a tiltott weboldalakat blokkoló szoftvereket telepített az ország iskoláiba, és azt tervezi, hogy hazafias átnevelő táborba küldi azokat a fiatalokat, akik az agymosás következtében bűncselekményeket követtek el.

Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács titkára elmondta, a bűncselekményt elkövető, illetve bűnözésre hajlamos fiatalok első csoportját az idén nyáron viszik el a hazafias-katonai átnevelő táborokba.

Patrusev szerint a fiatalok részben a közösségi oldalakon való jelenlét miatt lépnek a bűnözés útjára. A táborokról szóló híradásokból nem derült ki, hogy mennyi ideig tart majd egy turnus.

Patrusev megerősítette, hogy az oroszországi iskolák internetes hálózatát már ellátták azokkal a szoftverekkel, amelyek elérhetetlenné teszik a tiltott oldalakat.

Az egész ügyet, az teszi érdekessé, hogy ezek között nem csak erőszakra felhívő tartalmakat megosztó oldalak vannak,  hanem például a tiltólistán az ismert ellenzéki Alekszej Navalnij blogja is.

Ezzel egy időben, elindították az álhírek elleni küzdelmet is. Oroszországban garantáltam nem azok a dolgok lesznek álhírnek megjelölve, amik a nyugati fertályon. Sőt, gyaníthatóan épp ellenkezőleg, vagyis a nyugati mainstream hírek lesznek szelektálva, valamint a különféle liberális és civilnek mondott mozgalmak, valójában társadalom formálási propaganda szervezetek publikációi is. 

Tehát teljesen elképzelhető, hogy a liberális agymosás és lázítás hatására, törvénytelen tüntetéseken és egyéb akciókban résztvevő fiatalok is az “átnevelőtáborokban” találhatják magukat.

A Biztonsági Tanács titkára – és az orosz titkosszolgálat, az FSZB egykori vezetője – korábban azt sürgette, hogy alakuljanak önkéntes internetes brigádok, amelyek tagjai – népszerű orosz bloggerek – megerősítik a fiatalok között a hazafias értékeket.

(HVG nyomán)

Forrás


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük