Oroszország valódi robothadsereget épít, és már videó is van róla

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

https://youtube.com/watch?v=HfYuDHphx1M%22%3Ehttps%3A

Bár sokat egyelőre nem lehet tudni az önműködő tankokról, de a videó alapján elsősorban a katonák támogatására fognak szolgálni, és a drónokkal együttműködve jóval azelőtt bemérik a célpontot, hogy az látótávolságon belülre kerülne.

A minitankok a fejlesztés jelenlegi fázisában még nem teljesen önműködőek, a célpontokat a robot kezelőjének kell kiválasztania, aki távirányítással vezérli a tankot. A végcél viszont az, hogy a robothadsereget tisztán mesterséges intelligencia irányítsa, így a tankok teljesen önállóan is képesek lesznek harcolni.

A mesterséges intelligencia katonai célú felhasználását sok vita övezi, ugyanis több ország is azt szeretné elérni, hogy az ilyen jellegű fegyvereket teljesen tiltsák be. Sajna az álláspontjukat pont a legerősebb hadseregekkel rendelkező USA és Oroszország nem osztja, de például Nagy-Britannia is kísérletezik a harci mesterséges intelligenciával.

Player nyomán

Forrás

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel