Orosz oligarhák kaparinthatják meg a tejes Balatont: ellehetetlenítik és kivásárolják a magyarokat! 

Egyre több helyet vásárolnak fel, majd záratnak be a külföldi családok, mint amilyen Rahimkulov család is. Idegen honfoglalók hazánkban: övék lehet a teljes ingatlanszektor a Balatonnál.

Már elfoglalták a magyar tengert. Sorra zárnak be az egykori nagy magyar érdekeltségű helyek. Ezek tipikusan magyar tulajdonban voltak. Azonban idővel vagy tönkre lettek téve, vagy jó pénzért meg lettek vásárolva, és be lettek záratva.

A hírek szerint most egy nagyrészt orosz érdekkör indult meg, letarolni a Balatont, mint ingatlan szektort és a teljes turista ágazatot. Megint csak arról van szó, hogy el akarnak minket lehetetleníteni a saját hazánkban…?

Idén júniusban már nem nyitott ki a siófoki Palace diszkó. A szórakozóhely területén luxushotel épül, a beruházó a Rahimkulov család. Úgy tudni, hogy az egyik vevő a RRZP Invest Kft.

Ennek a cégnek a tulajdonosa pedig Rahimkulov Ruszlan Megdetovics, Megdet Rahimkulovnak az egyik fia, akinek családi vállalkozása – a Kafijat Zrt. – az OTP Bank részvényeinek 7,43 százalékát birtokolja.

A lap megemlíti, hogy Megdet Rahimkulov korábban több jelentős magyarországi üzletben is érdekelt volt…

A lap hozzáteszi, balatoni turisztikai körökben régóta beszédtéma, hogy a hosszú ideje Magyarországon élő orosz család egy sor siófoki szállodát és vendéglátóhelyet is megvásárolt a közelmúltban.

Ebből annyi igaz, hogy a siófoki Residence Hotelt megvásárolta az orosz vállalkozó.

Ugyanis a szállodát tulajdonló Residence Balaton Hotel Kft.-ben feltűnik tulajdonosként a már említett, Greenovatív Kft., amely az érdekeltségébe tartozik.

A Hitelbiztosítéki Nyilvántartás adatai szerint a társaságot tavaly június 13-a óta 900 millió forintnyi jelzáloghitel terheli, amelyet az OTP Bank folyósított.

Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a Palace diszkó helyén, a még nem végleges tervek szerint 40 szobás luxushotelt alakítanának ki, amelyhez a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési programból is támogatást nyertek, összesen 792 millió forintot.

Vajon tényleg így lenne?

Ennyire szövevényes az ügy, mégis oly nyilvánvalók a mögöttes szándékok?

Ha ez mind igaz, akkor hadviselés zajlik hazánk ellen, méghozzá pénzzel. Hatalmas összegekért vásárolnak kvázi “területeken” belföldön az oroszok és más idegenek, így tönkretéve a magyar tenger turizmusát és környékét, kiszorítva az összes magyar vállalkozást…