Transzhumanista áttörés: Emberi agyat kötnek össze számítógéppel: gondolatainkal kommunikálhatunk egymással és a számítógéppel 

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Kiderült, mire készül Elon Musk titokzatos cége. Közvetlenül az agyból olvas ki jeleket az új kütyüje.

Az ígéretükhöz hűen, két év hallgatás után a Neuralink bejelentette, hogy pontosan min dolgoznak. Varrógépszerű robotot ültetnek az emberi agy mélyére, aminek köszönhetően gondolatokkal lehet irányítani a számítógépet.

Egyelőre csak állatokon tesztelték a technológiát, amit 2020 első felében már embereken szeretnének. Egy majom esetében sikeres volt a kísérlet, az állat az agyával tudott irányítani egy számítógépet, de rengeteg patkányon is tesztelték.

Ha bejön nekik, elképesztő dolgokat vihetnek véghez

Elsősorban azokat célozzák, akik elvesztették valamelyik végtagjukat, ezzel a technológiával ugyanis az agyukkal tudják majd irányítani a művégtagot. Csak úgy, mint a saját kezüket vagy lábukat. Ez lehet a következő hatalmas lépés afelé, hogy az emberi test mesterséges kütyükkel egészüljön ki. Mondhatnánk azt is, hogy olyan embereket hozhatnak létre, akik akár egy sci-fiből is jöhettek volna.

A gyakorlatban a fül mögé akarnak helyezni egy perifériát, ami érintkezik az agyba fúrt elektródákkal. A terveik szerint a beültetéshez még csak le sem kell majd vágni az alanyok haját, legalábbis a későbbiekben.

Az eseményt élőben is közvetítették, ahol Elon Musk is jelen volt, több közönségkérdésre is válaszolt. Többek között igennel válaszolt arra, hogy lehetséges lesz-e telepatikusan, hang nélkül beszélgetni.

A transzhumanista álom, az örök élet egy lépéssel közelebb

A transzhumanizmus (H+) ember és gép minél szorosabb összekapcsolásán keresztül az emberi állapot meghaladását és felülmúlását hirdeti. Az idő előrehaladtával egyre több híve van, sőt, tudat alatt mára szinte az egész emberiség a transzhumanizmus burkolt támogatójává vált.

Azonban a mozgalom képviselőinek vakmerő céljai, amiket ebben a videóban részletesebben megvizsgálunk, olyan áldozatokat követelhetnek az embertől, amikre egyáltalán nincs felkészülve.

A kifejlesztett készüléknél rugalmas, celofánszerű vezetékeket használnak, amit a lágy szövetekbe ágyaztak be.

Mint elmondták, olyan prototípus szerkezeteket sikerült megalkotniuk, amelyek segíthetnek majd enyhíteni az olyan krónikus betegségeket, mint a Parkinson-kór vagy az epilepszia, egy nap pedig lehetővé teheti, hogy a végtagamputáción átesett páciensek visszanyerjék a mobilitásukat, illetve segíthetnek a sérült embereknek beszélni, látni vagy hallani – számolt be róla a VentureBeat.

Max Hodak, a cég elnöke szerint a Neuralink nem a “semmiből jött”, mert ilyen irányú kutatások már nagyon régóta folynak. Az eseményen egy olyan kísérleti egeret mutattak be, amelynek agyába az általuk fejlesztett eszközt ültették. A kütyü képes egyszerre több neuronból is információt kinyerni.

Az eszköz beültetéséhez egy idegsebészeti műtéteknél használt automatizált robotot használtak, aminek vezérlését gépi látással kötötték össze. Ez segített abban, hogy az 5 mikron (0,005 milliméter) vastagságú vezetékeket bevezesse az agyba úgy, hogy elkerülje a véredényeket, majd azokat összekösse az elektródákkal. A gép a maximális fordulatszámon működve percenként öt szálat tud bekötni, amelyekben összesen 192 elektróda található.

Az elektródák érzékelik a neurális impulzusokat, amelyeket a koponya felületén található processzorhoz közvetítenek. A szerkezet összesen 1536 csatornán tud információt olvasni, ami 15-ször gyorsabb a jelenlegi rendszereknél.

A cég összesen 19 állaton végzett el ilyen műtétet, ezek 87 százaléka pedig sikeres volt. Elon Musk arra is utalást tett, hogy a kísérleteket már majmokon is elvégezték.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel