Óriási Afrikából induló veszélyre figyelmeztet az olasz titkosszolgálat

Az olasz titkosszolgálat figyelmeztetést tett közzé, ami szerint észak-afrikai migránsok ezrei nemsokára megpróbálnak Európába jutni, köztük rengeteg iszlám terrorista is lehet – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Amint az az AISE (olasz titkosszolgálat) egyik jelentéséből kiderült: hamarosan 6000 migráns próbálkozhat meg azzal, hogy Olaszországba jusson. A megfelelő dosszié már Giuseppe Conte asztalán van – tudósított a milánói Corriere della Sera újság vasárnapi számában. Több ezer ember áll útra készen Líbiában, köztük sok a nő és a gyerek. De a titkosszolgálat nyomozói figyelmeztetnek arra a veszélyre is, hogy az új migrációs hullámmal Líbiából iszlám terroristák is juthatnak Olaszországba – tudatja a portál.

A V4NA nemzetközi hírügynökség beszámolója szerint Khalifa Haftar katonai vezető április 4-én kezdte meg az offenzívát, amellyel el akarja űzni az ENSZ által is támogatott Nemzeti Egység kormányát a fővárosból, hogy azután ellenőrzése alá vonja Líbia nyugati részét is. A WHO adatai szerint a Tripoli körüli harcokban eddig legalább 121 embert öltek meg. Az összecsapások április 4-i kezdete óta pedig 561-en sebesült meg.

Forrás