Orbán Viktor és a magyar kormány politikája manifesztálódott a néppárt kongresszusán – Szájer József


Sz%C3%A1jer-Helsinki-PS.jpg

Szájer József, a Fidesz és a KDNP EP-képviselője, az Európai Néppárt frakcióvezető-helyettese szerint is nagy hatású, erős és kemény beszédet mondott Orbán Viktor magyar miniszterelnök Helsinkiben, az Európai Néppárt kétnapos kongresszusának zárónapján.

A politikus a PestiSrácok.hu kérdésére elárulta, a liberális médiumok és a nyugati sajtó folyamatosan arról cikkezett, hogy a néppárton belül a Fidesz rosszul áll, perifériára szorult, sőt a kizárás sem elképzelhetetlen, ehhez képest Helsinkiben, a kongresszuson mindenki számára kiderülhetett, hogy nem a néppárti tengely szélén vagyunk, hanem politikánk éppen robog befelé.

“Az EPP kongresszuson manifesztálódott a kereszténydemokrácia, a magyar kormány politikája. Az EPP az Orbán Viktor által meghirdetett, kereszténydemokrata gyökereinkhez való visszatérés mellett tett hitet” – mondta portálunknak Szájer József.

A politikus szerint ugyanakkor korántsem ért véget a néppárt liberális szárnyával folytatott küzdelem, sőt. “Ez egy belső és külső harc, amely tovább folytatódik, és amely nem fog csillapodni. Kívülről ugyanis a saját táborral nem rendelkező Macron francia elnök támadja az EPP-t, aki befolyást akar szerezni a néppárt bizonyos szárnyaiban.

Nem véletlen, hogy éppen az EPP francia tagjai is nagyra értékelték Orbán Viktor beszédét, míg a párt liberális szárnyának nem tetszettek az elhangzottak” – ismertette Szájer József. Hangsúlyozta, az Európai Néppárt politikai elitje eddig nem azt képviselte, amit a küldöttek, a tagság többsége, elfelejtették a kereszténység, a kereszténydemokrácia fontosságát és felemelését. 

Szájer Józsefnek Jean-Claude Junckerről, az Európai Bizottság májusban leköszönő néppárti elnökéről is megvan a véleménye. A PestiSrácok.hu ezzel kapcsolatos kérdésére úgy válaszolt, Junckertől soha nem hallhattuk, hogy kereszténydemokratának vallotta volna magát. “Junckert sokkal inkább szocialistának, vagy liberálisnak mondanám, semmint kereszténydemokratának” – mondta Szájer József.

A politikus örül, hogy a néppárt a bajor Manfred Webert választotta csúcsjelöltnek, hiszen ő jól ismeri Magyarországot és a magyar kormányt. “Juncker nem is járt Magyarországon, vagy csak nagyon ritkán, de ugyanez igaz Barrosora is. Weber hozzáállása reményt keltő, ő anéppárt kereszténydemokrata szárnyát képviseli” – vélekedett Szájer József.

Az Európai Néppárt frakcióvezető-helyettese szerint a néppárt sikerének a receptje az, ha visszatalál az emberekhez, és őket képviseli, ahogy az a nevében is benne van.


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük