“Orbán hazudozik, az ellenállás folytatódik” – Ellenzéki reakciók az Orbán-beszédre

Idén is egy beteges hazudozó évértékelőjét hallottuk – reagált a gyurcsányista Gréczy Zsolt Orbán Viktor vasárnapi évértékelő beszédére.

A DK szóvivője szerint Orbántól csak üres ígéretekre futotta, de hangsúlyozta, borítékolható, hogy az ellenállás idén is folytatódni fog, a hatalomnak még több kordonra és biztonsági őrre lesz szüksége. Az látható, hogy kicsit összekuszálódtak az érvek, mert míg Gréczy 600 ezer, addig a Liberálisok csak 230 ezer “külföldre menekülőről” írtak reakciójukban.

dk_t%C3%BCnti_MTI.jpg

Ugyanakkor hozzátették, véget vetnek a fiatal-ellenes politikának. Karácsony Gergely, jelenleg főpolgármester-jelölt pedig úgy reagált, Orbán Viktor megijedt az ellenzéki összefogástól, ezért közönségesre vette beszéde hangvételét.

Az MSZP-nek vasárnap annyira futotta a közleményírás, hogy szerintük a miniszterelnök zsidózozz, nácizott, “csak a saját pókhasát nem vette észre”. A szocialisták itt nem álltak meg, ugyanis listázni kezdték a fideszes családanyákat, kit hogyan értint a családvédelmi tervezet.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője keserű közleményben értékelte Orbán Viktor vasárnapi évértékelését. Mint fogalmazott, Orbán Viktor szerinte “idén is elbújt a kordonjai és a biztonsági őrei mögé, hogy a milliárdossá tett fideszes elit előtt tetszelegjen“. Úgy vélte, a miniszterelnök nem az orszá valós gondjairól beszélt, például “a pénz-, ápoló- és orvoshiányos egészségügyről, a múltszázadi, korszerűtlen oktatásról, Európa egyik legalacsonyabb magyar béréről és nyugdíjáról vagy a magyarokat túlóráztató rabszolgatörvényről“. Gréczy szerint

Orbántól csak üres családpolitikai ígérgetésre futotta, pedig az ország világosan értékelte a Fidesz családpolitikáját. 600 ezer magyar ment külföldre az elmúlt években, zömében fiatalok, lassan pedig eljön a kor, amikor külföldön több magyar születik majd, mint itthon.

Úgy vélte,

idén is egy beteges hazudozó évértékelőjét hallottuk. Valójában az idei év is a lopásról, az Orbán-család és a fideszes oligarchák gazdagodásáról, a lopott pénzen vett luxuséletmódjukról fog szólni, miközben az európai magyaroknak kuss a nevük a saját hazájukban. Borítékolható, hogy az ellenállás idén is folytatódni fog, a hatalomnak még több kordonra és biztonsági őrre lesz szüksége, Orbánnak pedig még több üres ígéretre.

KILÁTÁSTALANSÁG, SZABADSÁGELLENES POLITIKA

A Magyar Liberális Párt szerint a magyar fiatalok a “kilátástalanság, a Fidesz szabadságellenes politikája, a brutális léptékű korrupció, a széteső egészségügyi ellátás és az egyre gyatrább oktatás miatt” tízezrével hagyják el az országot évről évre. Az évértékelőre reagálva továbbá hozzátették,

Magyarország problémája továbbra sem a bevándorlás, hanem a kivándorlás. Az elmúlt két ciklusban több mint 230 ezer ember hagyta el az országot. Többségük családalapítás előtt álló fiatal, magasan képzett szakember, értelmiségi vagy diplomás.

Ez a Liberálisok szerint a Fidesz és Orbán Viktor felelőssége.

A miénk pedig az, hogy ennek a fiatalellenes politikának minél előbb véget vessünk

-írta közleményében a Magyar Liberális Párt.

ORBÁN VIKTOR MEGIJEDT?!?

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd ex-miniszterelnök-jelöltje, jelenleg főpolgármester-jelölt nem mást állít reakciójában, minthogy Orbán Viktor miniszterelnök láthatóan megijedt az ellenzék egységes fellépésétől, ezért vette ilyen “közönségesre” a hangvételt.

Mint fogalmazott,

Bayer Zsolt kebelbarátja, az európai szélsőjobb fő szövetségese, minket biztos nem oktathat elfogadásból.

A neki szóló üzenetről a Párbeszéd politikusa azt írta,

a viszonválaszt a budapestiekkel, a szabad város szabad polgáraival közösen küldik majd októberben.

AZ MSZP SZERINT ORBÁN MIGRÁNSOZOTT, NÁCIZOTT

Szokott színvonalon nyilvánult meg az MSZP is vasárnapi közelményében. A párt arról írt,

Orbán évértékelőjében ismét felült a gyűlöletvonatra, jóízűt migránsozott, zsidózott szívének kedves dúsgazdag barátai előtt. Szocialista-náci koalícióról, komédiásokról, magukat hasra vágó és pókembert játszó képviselőkről hadovált, csak a saját pókhasát nem vette még észre.

A HVG minden színvonalt alulmúló listázását beidézve felróják a kormánypárti képviselők családjának, hogy ők is érintettek a családvédelmi akciótervből. Mint még hozzáteszik,

a komédiás maga Orbán Viktor, azonban az ő viccein már milliárdos barátain és családtagjain kívül senki sem képes nevetni. Mintha már Orbán arcán is kezdene hervadni a mosoly. Egyre többet foglalkozik az ellenzéki összefogással, a baloldali főpolgármester-jelölttel. Orbán úgy tűnik retteg, és erre bizony van is oka.

Forrás: MTI; fotó: MT