Orbán azt ígérte, 2030-ra az EU első 5 legjobb országa közé kerülhet Magyarország

Parlamenti beszédében a negyedszer miniszterelnöknek választott Orbán Viktor kifejtette: 2030-ig tervez, és addigra az EU 5 legjobb országa közé kell emelkednie Magyarországnak. A kormány szerinte a szabad magyarok és a szuverén magyar állam kormánya lesz.

Beszédet mondott Orbán Viktor a miniszterelnöki esküje után a parlamentben. A kormányfő elmondta: a terveket nem négy, hanem tíz éves kitekintéssel kell most elkészíteni, 2030-ig kell tervezni. ga1.gif

A kormány a kétharmados alkotmányos többség alapján áll, de mindig a három harmadot szolgálja majd – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön újraválasztása után tartott beszédében, az Országgyűlésben. Hangsúlyozta: a haza nem lehet ellenzékben, mert az magasan a pártok felett áll, szolgálata nem függhet attól, hogy éppen ellenzékiek vagy kormánypártiak vagyunk. „Derűlátón, bizakodóan és tettre készen állok most önök előtt” – jelentette ki. A kormányfő köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a választáson, és különösen azoknak, akik a Fidesz-KDNP-re szavaztak.ga1.gif

A kormányfő azt mondta: régen álltak olyan jól a csillagok Magyarország felett, mint éppen most. „A magyar ügy ma nyert ügy, minden együtt van, amit a nagy tervek megkövetelnek” – fogalmazott. Szavai szerint a magyarok már nemcsak abban hisznek, hogyha jól végzik a dolgukat, a holnap nem lesz rosszabb a mánál, hanem abban is, hogy a holnap jobb lehet.

A 2010 és 2030 közötti húsz évben Magyarország folyamatos fejlődése a cél. „Tudom, hogy sokan ma hihetetlennek tartják, hogy Magyarország 2030-ra az EU 5 legjobb országa közé emelkedjen” – mondta Orbán Viktor, aki szerint ezt sokan lehetetlennek találják, de a lehetetlenre kell vállalkozni, mert a lehetségest más is meg tudja csinálni. A cél, hogy 2030-ra Magyarország Európa első öt olyan országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni.

A miniszterelnök beiktatási beszédében azt mondta: az eddigi sikerekhez hozzájárult, hogy „nyíltan kimondtuk: a liberális demokrácia korszaka véget ért”. A kormányfő úgy fogalmazott, a magyarok válasza a megváltozott világra az, hogy „a zátonyra futott liberális demokrácia bütykölése helyett inkább felépítettük a 21. századi kereszténydemokráciát, amely garantálja az ember méltóságát, szabadságát és biztonságát, megvédi a férfi és a nő egyenjogúságát, a hagyományos családmodellt, féken tartja az antiszemitizmust, megvédi a keresztény kultúránkat, és esélyt ad nemzetünk fennmaradására és gyarapodására”.

Kormányom a szabad magyarok és a szuverén magyar állam kormánya lesz – mondta a miniszterelnök. Úgy fogalmazott, „egy olyan ország önbizalmával és méltóságával kell élnünk, amely tudja, hogy a magyarok többet adtak a világnak, mint amit kaptak tőle”. 

Mint mondta, szeretné meggyőzni a szomszéd országokat, hogy összefogva, Európa legbiztonságosabb, leggyorsabban fejlődő, egységes gazdasági, kereskedelmi és közlekedési területévé építsék a Kárpát-medencét. Az elmúlt években számos bizonyságát adtuk, hogy a magyaroktól nem kell félni, aki együttműködik velünk, az jól jár – jelentette ki Orbán Viktor.

Kiemelte: Brüsszelben ma fizetett aktivisták, bürokraták és politikusok ezrei dolgoznak azért, hogy a migrációt alapvető emberi joggá minősítsék, ezért akarják elvenni tőlünk a jogot, hogy magunk dönthessünk, kit fogadunk be és kit nem. A kormányfő közölte, erős Európát, békét, és kölcsönösen előnyös megállapodásokat szeretnének. Szükségünk van az unióra, és az uniónak is szüksége van ránk – tette hozzá a miniszterelnök, kiemelve: minden erejükkel azt fogják képviselni, hogy az uniónak a szabad nemzetek szövetségeként kell működnie, fel kell adnia az európai egyesült államokra vonatkozó hagymázas rémálmait, s vissza kell térnie a realitások talajára.

Annak érdekében, hogy az az Európa, amelyet szeretünk, és amelyért készen állunk komoly áldozatokra is, ne lépjen fel az önfelszámolás következő lépcsőfokára, ki kell és ki is fogunk állni az európai politika pástjára – tette hozzá a miniszterelnök.

„Most, hogy eskümet letettem, a nemzet minden egyes tagjának, mind a tizenötmillió magyarnak, külön-külön és együttesen is a saját lelkiismeretére hivatkozva megerősítem, hogy minden cselekvésemben nemzetünknek és országunknak, a magyar embereknek, a magyar érdekeknek és a keresztény értékeknek a szolgálata fog vezérelni” – zárta beszédét Orbán Viktor.

(MTI)